Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Nici liberalii nu înţeleg războiul din interiorul USR pe tema familiei tradiţionale

in Diverse/ExtraNews/Politic de

   Preşedintele PNL, Raluca Turcan consideri, într-o postare recentă, că i se pare nedrept şi greu de înţeles cum a ajuns Nicuşor Dan să-şi dea demisia din USR, “din moment ce referendumul privind familia nu este o temă majoră de preocupare penstru societatea românească“.

Mi se pare deopotrivă nedrept şi greu de înţeles politic modul în care a ajuns Nicuşor Dan să-şi dea demisia din USR. Nicuşor Dan este un simbol pentru USR care, probabil, nu ar fi existat dacă nu era generată mişcarea din Bucureşti în jurul lui. De asemenea, logica politică spune că un partid nu trebuie să-şi focalizeze energia pe teme care divizează partidul, ci pe teme care unesc”, a declarat Raluca Turcan, citată de pagina oficială a PNL.

   Liderul liberalilor susţine că ar fi fost mai înţelept ca linia de demarcaţie în USR să se facă pe teme care despart dreapta de stânga, pentru o alternativă mai solidă la PSD. ”Referendumul pe familie este important, dar nu este printre principalele trei teme care preocupă societatea românească. Mult mai înţelept ar fi fost ca această linie de demarcaţie a USR să se facă pe teme care separă stânga de dreapta, care consolidează opoziţia şi alternativa la PSD”, a mai spus Turcan.

   Nicuşor Dan şi-a anunţat demisia din USR, pe motivul că nu a putut respecta promisiunea făcută celor pe care i-a convins să intre în partid, potrivit căreia Uniunea nu va lua decizii care să contravină sentimentelor intime, identitare ale membrilor săi. (foto: pagina facebook Raluca Turcan)


Ultimile din

Mergi la SUS