Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Restricţii de circulaţie în sudul ţării din cauza codului portocaliu!

in Diverse/ExtraNews de

   Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere anunţă că, în urma avertizării de cod portocaliu de caniculă emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând cu data de 30.iunie, între orele 12 şi 20, sunt fi introduse restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone, pentru 20 de judeţe:

   Judeţele în care au fost instituite restrciţiile de circulaţie sunt Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi şi Vrancea.

   CNAIR S.A. interzice astfel temporar, în aceste zone, circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de caniculă, cu excepţia: transporturilor de persoane; de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală; vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare, poştale, de echipamente de prim ajutor, distribuire de carburanţi. Mai sunt exceptate vehiculele care transportă mărfuri sub temperatură controlată;

   Tractările de vehicule avariate, transporturle care distribuie apă şi hrană în zonele calamitate, vehiculele specializate destinate salubrizării, transporturile de apă îmbuteliată şi de produse provenite din exploatări agricole.

   Restricţionarea circulaţiei este necesară, spune Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere. (foto: pagina facebook Poliţia Română)

Ultimile din

Mergi la SUS