Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

ARMATA României, în doliu ! Trei militari au murit într-un accident în județul Argeș!

in Diverse/ExtraNews de

Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulație joi, 29 iunie, în jurul orei 21.55, în apropiere de localitatea Valea Urdei din județul Argeș, anunţă un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale. Autocamionul, care era ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare, care se deplasau dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului.

   Plutonierul-major Mihai Ionuț Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană și caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader au decedat în urma accidentului. Mihai Ionuț Toma avea 38 de ani și era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operații, cu două misiuni executate în Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002. Petre Cristian Toader era în vârstă de 32 de ani, era căsătorit și avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operații din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008. George-Emilian Catană, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era căsătorit și avea un copil.

   Restul militarilor răniți în accident sunt în stare stabilă și se află internați în spitale militare. Doi dintre ei se află în îngrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgență “Regina Maria” din Brașov, unul la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Ion Jianu” din Pitești, iar ceilalți șase se află, la ora difuzării comunicatului, în proceduri de transfer către Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” din București. Astăzi, 30 iunie, la ora 8.30, au fost organizate, în toate unitățile militare din țară, ceremonii de comemorare a militarilor decedați în tragicul accident. A fost sesizat, conform procedurilor legale, Parchetul Militar. Din ordinul șefului Statului Major General, a fost instituită o comisie de cercetare administrativă care va investiga circumstanțele producerii incidentului.

   Conducerea Ministerului Apărării Naţionale anunţă că este alături de familiile îndoliate și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe. (foto: pagina facebook a Ministerului Apărării Naţionale)

Ultimile din

Mergi la SUS