Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Putem mânca liniştiţi mere! Nu au (prea multe) pesticide

in Diverse/ExtraNews/Sanatate de

   Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Națională Fitosanitară, anunţă că, prin inspectorii fitosanitari, prelevează în permanență probe de legume și fructe pe care le trimit pentru analiză celor două laboratoare regionale acreditate din București și Mureș, transmite un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

   MADR anunţă că, în conformitate cu rezultatele obținute în urma analizelor de laborator la probele de mere din producția autohtonă, cât și la probele de mere prelevate din circulația intracomunitară, pe aceleași soiuri, nu s-au înregistrat depășiri ale reziduurilor de pesticide.

   „Prelevarea probelor se face respectând Ordinul Ministrului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale nr. 1256 din 28 noiembrie 2005 pentru aprobarea Metodelor de prelevare a probelor de plante și produse vegetale în vederea efectuării analizelor de laborator pentru determinarea oficială a nivelului de reziduuri de pesticide„, mai spune MADR.

   Se mai face precizarea că, în conformitate cu prevederile europene, hipermarketurile și supermarketurile solicită buletine de analiză pentru a asigura populația că merele respectă siguranța alimentară și că fructele sunt controlate din punct de vedere al reziduurilor de pesticide, iar rezultatele analizelor sunt în parametrii ceruți de Regulamentul 396/2005 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 februarie 2005 privind conținuturile maxime aplicabile reziduurilor de pesticide din sau de pe produse alimentare și hrană de origine vegetală și animală pentru animale și de modificare a Directivei 91/414/CEE.

   Autoritatea Națională Fitosanitară anunţă că asigură consumatorii că produsele agroalimentare existente pe piață la această oră sunt sigure pentru consum și că produsele de protecție a plantelor sunt folosite exclusiv în scopul menținerii sănătății plantelor şi că, prin inspectorii fitosanitari, prelevează în permanență probe de legume și fructe pe care le trimit pentru analiză celor două laboratoare regionale din București și Mureș. (foto: madr.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS