Primarul din Romania care îşi donează salariul aferent lunii martie, pentru cumpărarea de materiale sanitare de către spitale

in Politic de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a anunţat, joi, că-şi donează salariul pe luna în curs, banii urmând a fi dirijaţi către spitale pentru achiziţia materialelor necesare în această perioadă. Totodată, edilul a anunţat achiziţia a 14 ventilatoare din bugetul municipiului scrie News.ro

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă că a decis să-şi doneze salariul aferent lunii martie.

”Am decis să donez salariul pe luna în curs şi sper ca toţi colegii îmi vor urma exemplul. Banii vor ajunge la spitale pentru achiziţia materialelor necesare în această perioadă dificilă”, a spus primarul municipiului Galaţi.

Tot joi, edilul şef al Galaţiului a anunţat, în contextul pandemiei, alocarea în regim de urgenţă de la bugetul local a sumei de 2.315.000 lei pentru achiziţia a  14 ventilatoare necesare pentru intubarea pacienţilor în stare gravă, la Spitalul pentru Copii.

În total, sunt alocate peste 5 milioane de lei din fondul de rezervă pentru materiale şi dotări în lupta împotriva coronavirusului, având la bază hotărârile luate în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă: ventilatoare mecanice, linie PCR RT, container şi echipamente pentru triaj la Spitalul ”Buna Vestire”, materiale sanitare etc.

În judeţul Galaţi, potrivit Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, sunt 3.870 de persoane în autoizolare la domiciliu şi 92 în carantină instituţionalizată.

Până miercuri inclusiv, au iesit din autoizolare, după o monitorizare de 14 zile, 1.224 de persoane.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Având în vedere perioada critică prin care trecem cu toții, atât sanitară cât și psihologică, dar mai ales pentru că există o avalanșă de titluri alarmiste și foarte multe fake news-uri, informațiile legate de criza provocată de coronavirus sunt prezentate în fluxul nostru doar din surse oficiale sau după ce au fost documentate și atent verificate. De asemenea, siteul ExtraNews.ro este partener al uneia dintre cele mai mari agentii de presa din Romania, News.ro . Ne puteți contacta aici.


Loading...