Documentare despre Covid-19, la Discovery. Experţii vor face lumină atât în privinţa tratamentului, precum şi a modului prin care virusul este transmis

in ExtraNews de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

„Pandemia: Covid-19”, un documentar special de o oră, care oferă o analiză aprofundată a pandemiei, va fi difuzat pe 5 aprilie, ora 21:00, pe Discovery Channel România.

Se crede că virusul Covid-19 a fost transmis omului de către animale, într-o piaţă din Wuhan, China. Dar cum se întâmplă acest lucru? Experţii vor face lumină atât în privinţa tratamentului, precum şi a modului prin care virusul este transmis. De asemenea, documentarul va analiza şi viteza cu care în doar câteva săptămâni Covid-19 s-a răspândit în China şi nu numai, alarmându-i pe oamenii de ştiinţă şi profesioniştii din domeniul sănătăţii.

„Pandemia: Covid-19” pune la dispoziţia telespectatorilor cele mai noi ştiri despre modul în care autorităţile se coordonează pentru a testa şi trata pacienţii, dar şi pentru a preveni răspândirea. Experţii vor dezvălui de ce Covid-19 este unic, de ce lumea a fost atât de nepregătită pentru el şi ce ar fi putut fi făcut diferit pentru a împiedica răspândirea.

Mai mult, documentarul merge pe urmele declanşării focarului din Statele Unite, răspândirea rapidă a virusului în Seattle şi mai apoi propagarea dramatică şi neaşteptată în toată ţara. Telespectatorii vor primi informaţii de la experţi renumiţi în medicină şi mediul academic, oficiali guvernamentali şi mărturii ale pacienţilor.

În Europa, chiar şi în ţările în care autorităţile au luat măsuri stricte, în doar câteva săptămâni, coronavirusul s-a răspândit rapid. Italia este cea mai afectată ţară, urmată de Spania, Franţa. Şi în România numărul de cazuri creşte în fiecare zi, iar Marea Britanie a decis recent să închidă şcolile.

„Pandemia: Covid-19” va analiza efectele măsurilor drastice adoptate în SUA, deoarece, la fel ca în România, instituţiile, şcolile şi întreprinderile sunt închise pentru a preveni transmiterea. Aceast documentar va oferi o perspectivă asupra situaţiei celor care duc lupta pentru găsirea răspunsurilor, precum şi a unui vaccin.

Pe 12 aprilie, la ora 21:00, va avea premiera la Discovery „Covid-19: Lupta cu supervirusul”, al doilea documentar special ce tratează aceeaşi temă, prin care telespectatorii vor fi martorii tensiunii, curajului şi devotamentului oamenilor în lupta contra bolii.

„Pandemia: Covid-19” este produs de ITN pentru Discovery Science. Producătorii executivi din cadrul ITN sunt Ian Russell şi Sarah Jane Cohen, iar producătorul este Nick Powell. Gretchen Eisele este producător executiv în cadrul Discovery şi Discovery Science.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Având în vedere perioada critică prin care trecem cu toții, atât sanitară cât și psihologică, dar mai ales pentru că există o avalanșă de titluri alarmiste și foarte multe fake news-uri, informațiile legate de criza provocată de coronavirus sunt prezentate în fluxul nostru doar din surse oficiale sau după ce au fost documentate și atent verificate. De asemenea, siteul ExtraNews.ro este partener al uneia dintre cele mai mari agentii de presa din Romania, News.ro . Ne puteți contacta aici.


Loading...