Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Președintele României, Klaus Iohannis: „Solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcția de prim-ministru al României”

in ExtraNews/Politic de

Președintele României a declarat, vineri, la Palatul Cotroceni, că retrage încrederea acordată premierului Viorica Dăncilă și solicită public demisia acesteia: „Solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcția de prim-ministru al României”.
Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații la Palatul Cotroceni, după ce premierul Viorica Dăncilă a refuzat să dea curs invitației sale pe care o lansase acum două zile, când tema propusă de șeful statului era un eventual conflict între Guvern și BNR. La discuții fusese chemat și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.
Președintele Iohannis a făcut declarații la Palatul Cotroceni, după ce premierul Viorica Dăncilă a refuzat să dea curs invitației sale și să ofere explicații cu privire la vizita efectuată în Israel.
Guvernul a comunicat, vineri dimineață, la Cabinetul Președintelui României faptul că Viorica Dăncilă nu va veni la Cotroceni. Surse politice au declarat că Viorica Dăncilă se simte jignită de afirmațiile președintelui Iohannis.
Iată ce a declarat președintele Klaus Iohannis:
Ar fi trebuit să am o întâlnire la ora 11:00 cu doamna Dăncilă. Acea întâlnire nu s-a mai ținut, dar asta n-are nicio importanță și nu schimbă cu nimic lucrurile pe care am intenționat să le comunic astăzi românilor.
Întâlnirea urma să aibă ca temă centrală conflictul între Guvern și PSD, pe de o parte, și BNR, de cealaltă parte. Principala calitate a BNR este independența politică față de Guvern și este foarte evident că PSD pune sub semnul întrebării această idependență. BNR nu poate fi acaparat de PSD. BNR trebuie să fie independentă și politicile Guvernului să fie într-o măsură rezonabilă corelate, iar asta înseamnă să fie discutate. 

De aceea am dorit să mediez între Guvern și BNR. Doamna Dăncilă nu a înțeles acest lucru și a preferat să execute ordinele venite de la partid.
Au trecut trei luni de când Guvernul a fost investit. Domna Dăncilă nu face față poziției de prim-ministru al României și transformă Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea, solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcția de prim-ministru al României.

Ultimile din

Mergi la SUS