Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit vineri la Vatican și a discutat cu Papa Francisc

in Extern/ExtraNews de

Aflată într-o vizită oficială la Vatican, premierul Viorica Dăncilă a discutat 45 de minute cu Suveranul Pontif.
În cadrul discuției, premierul Dăncilă și-a exprimat speranța că Sfântul Părinte va efectua o călătorie apostolică în România.
Într-un interviu pentru Antena 3, prim-ministrul a confirmat că Papa Francisc va veni în România la începutul anului 2019.
„Am avut emoții foarte mari din prima clipă. Nu e obișnuit să te întâlnești cu el. Merge la sufletul tuturor prin mesajele date” a spus prim-ministrul român.
Viorica Dăncilă a mai declarat: „Mi-a pus întrebări dacă în România oamenii au credință, dacă există înțelegere între ordocși și catolici și i-am spus că da. M-a întrebat dacă am puterea să duc la sfârșit acest mandat. Am spus că da. Mi-a spus că la începutul anului viitor va veni în România (…) Am discutat despre faptul că sunt prima femeie prim-ministru în România, l-a bucurat acest lucru”.
Liderul Executivului, Viorica Dăncilă a fost întrebată de reporterul Antena 3 despre mesajul pe care l-a avut Papa Francisc pentru români și a spus: „Un mesaj de suflet, care îndeamnă la pace, la liniște și la faptul că toți trebuie să ne temem de Dumnezeu, că atunci când există teamă oamenii nu pot face lucruri rele. Cred că sunt mesaje pliate pe realitatea din România”.
Despre întrevederea cu Suveranul Pontif, Viorica Dăncilă a mai spus:„I-am zis că România trebuie să se axeze pe mesaje pozitive, să-și găsească consensul. Mi-ar place să nu mai văd dezbinare între generații, categorii socio-profesionale și toți să meargă pe același drum. Papa a fost foarte încântat de mesajul meu”.
Premierul efectuează vizita la Vatican în perioada 10-13 mai 2018. Viorica Dăncilă va avea întâlniri și cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de stat al Sanctității Sale, cu Marele Maestru al Ordinului Suveran de Malta, Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto și cu președintele Comunității Sant’Egidio, Marco Impagliazzo. Vizita are inclusă în program și o întâlnire cu studenții români din universitățile pontificale. Aceasta va avea loc la sediul Colegiului Pontifical „Pio Romeno”.
Victor Ponta a fost ultimul prim-ministru român primit la Vatican în martie 2014.

credius.ro

Ultimile din

Mergi la SUS