Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Guvernul Republicii Moldova exclude unirea cu România

in Extern/ExtraNews de

Premierul Pavel Filip a declarat că statul moldovean este un stat suveran, independent de București și că problemele sentimentale trebuie lăsate pentru vremuri mai bune.
„S-au spus prea multe despre reunificare, identitate, limbă, dar eu vreau să mă uit la dezvoltarea concretă a țării” și că: „Vom fi împreună cu România în Uniunea Europeană”, a spus premierul moldovean într-un interviu pentru The Guardian. Interviul pentru cotidianul britanic a fost realizat cu ocazia unei vizite la Bruxelles pentru a discuta despre Acordul de Asociere semnat de Republica Moldova cu UE în 2014.
Conform unui sondaj recent, opoziția sa față de reunificare este împărtășită de majoritatea cetățenilor Republicii Moldova, deși 32% dintre aceștia sprijină unirea cu România.
Fosta republică sovietică, cea mai săracă țară din Europa, se află cu mult în urma vecinilor și chiar dacă relațiile cu România sunt la un „nivel ridicat, fără precedent”, premierul nu vrea să fie prins în jocul țărilor(Rusia și România) care stimulează sentimentul naționalist și alimentează diviziunea.
La Chișinău, a avut loc luna trecută un marș al reunificării, la care au participat 10.000 de oameni, printre ei aflându-se și fostul președinte al României, Traian Băsescu, iar la două zile distanță, Parlamentul de la București a dat un vot simbolic asupra unei declarații politice în favoarea reunificării.Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS