Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

De ce Viorica Dăncilă a avut capul acoperit, iar Angela Merkel nu a respectat această regulă la întâlnirea cu Papa Francisc

in Extern

Viorica Dăncilă a fost primită vineri în audiență, la Vatican, de Papa Francisc. La întâlnirea cu Suveranul Pontif, șefa Guvernului a purtat o ținută neagră, având capul acoperit cu un voal, deși protocolul nu impune acest lucru.

Potrivit regulilor de la Vatican, la întâlnirile cu Papa, doar femeile catolice trebuie să se prezinte cu capul acoperit de un văl negru. De religie creștin-ortodoxă, Viorica Dăncilă a ales să apară astfel în fața Suveranului Pontif, probabil ca o formă în plus de respect, care însă nu este impusă de regulile de protocol.

Din același motiv, în urmă cu cinci ani, atunci când a fost primită de Papa Francisc, Angela Merkel, cancelarul Germaniei, nu a avut capul acoperit, aceasta nefiind catolică, ci protestantă.

Sursa: b1.ro

Comentarii

Dragi prieteni,

Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

Privacy Policy Settings

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul? Inchide aici ↗↗↗
Mergi la SUS