Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Premierul României a declarat în cazul fugii lui Sebastian Ghiță sau a lui Omar Hayssam că a fost o neîndeplinire a atribuțiilor de serviciu

in ExtraNews de

Premierul Sorin Grindeanu după efectuarea unei vizitei de lucru pe care a avut-o marți la Ministerul Afacerilor Interne, a declarat că din punctul său de vedere, fuga lui Sebastian Ghiță sau a lui Omar Hayssam, a fost o neîndeplinire a atribuțiilor de serviciu, dar nu doar din partea Poliției de Frontieră.
”Nu am întrebat astăzi cum cum a ieșit Sebastian Ghiță sau cum a ieșit Omar Hayssam… Probabil că au fost mai multe instituții care puteau să aibă grijă să nu iasă unul sau altul din țară. Cred, dar e clar că a fost o disfuncționalitate și atunci și în alte dăți, disfuncționalitate pe care cei de la Poliția de Frontieră sau dacă vorbim doar de cei de la Ministerul de Interne trebuie să o regleze să-și îmbunătățească activitatea, să nu mai avem cazuri de acest tip”.
Fiind întrebat dacă autoritățile române nu ar trebui să fie îngrijorate de faptul că Sebastian Ghiță este liber în Serbia, cu toate că pe numele lui au fost emise mai multe mandate de arestare preventivă în lipsă, premierul Grindeanu a spus:
„Mă puneți să discut despre sentințele din Serbia. Eu nu cred că nici domnul ministru al Justiției din România nu e în postura să comenteze sentințe din altă țară. Sigur că ne așteptăm să avem procedurile mai rapide, asta e așteptarea noastră, e normal, având în vedere toate acuzele pe care le are statul român la adresa dlui Ghiță, dar acea sentintă din Serbia nu ne puneți pe noi, pe mine și pe domnul Toader să o comentăm, că nu e normal”.
Sebastian Ghiță a fost prins pe 13 aprilie 2017 în Belgrad, fiind eliberat pe 26 mai 2017 din penitenciarul districtual și așteaptă decizia privind extrădarea în România, în libertate, după ce avocații săi au plătit o cauțiune de 200.000 de euro.
Fostul deputat român se află sub control judiciar, având interdicția de a părăsi orașul Belgrad și fiind obligat să se prezinte periodic la poliție.
Pașaportul lui Ghiță a fost confiscat de instanță și în cazul în care fostul parlamentar părăsește rezidența, fără aprobarea acesteia, cauțiunea depusă pentru eliberare va fi confiscată fără consimțământul lui Ghiță, de către magistrați.

Ultimile din

Mergi la SUS