Testul de marți, considerat un succes a constat în lansarea de la baza aeriană Vandenberg din California a unei rachete de rază lungă, modernizată care a interceptat cu succes o rachetă balistică intercontinentală țintă, fără focos nuclear(fiind vorba de un test)lansată din Insulele Marshall, Oceanul Pacific.
Pentagonul susține că sistemul interceptor nu se referă doar la tensiunile cu Coreea de Nord ci la toate încercările efectuate cu rachete balistice intercontinentale, eventual în viitor și de către Iran.
Jim Syring, directorul agenției americane însărcinate cu lupta antirachetă, Missile Defense Agency (MDA) a arătat că realizarea acestui sistem este remarcabilă și că”este extrem de important pentru apărarea patriei noastre, iar acest test demonstrează că avem un mijloc de descurajare capabil și credibil împotriva unei amenințări foarte reale”.
Unii experți avertizează că deși Pentagonul numește acest test drept un succes, mai este mult până ce sistemul de apărare antirachetă de 40 de miliarde de dolari o să fie pe deplin dezvoltat.
La aproximativ 13 ani de la implementarea primului sistem de interceptare, armata americană a reușit pentru prima data acest test asupra unei rachete intercontinentale și vine la doar două zile după ce regimul de la Phenian a lansat o rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune, care a parcurs aproximativ 480 kilometri și a aterizat în apele zonei economice ale Japoniei.
Pentagonul a testat cu succes un sistem de interceptare a unei rachete balistice intercontinentale
More from ExternMore posts in Extern »
- Ce este Organizația Națiunilor Unite și care sunt obiectivele sale principale
- Contradicția Brexit-ului: De ce Marea Britanie susține intrarea Ucrainei în Uniunea Europeană
- Coincidență șocantă sau premoniție? Serialul de pe Netflix care prezintă inundațiile catastrofale din Valencia cu o precizie uimitoare
- Pelerinajul anual la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, desfășurat la Iași, a atras în acest an zeci de mii de credincioși, care au format o coadă impresionantă de peste șase kilometri.
- 60% dintre părinții americani își ajută cu bani copiii ajunși adulți. Ajunși la maturitate, încă primesc bani de la părinți.