Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Hoţii de lemne au atacat un pădurar în Maramureş!

in Diverse/ExtraNews de

   Un angajat al Romsilva, Grigore T., pădurar în cadrul Ocolului Silvic Dragomireşti din cadrul Direcţiei Silvice Maramureş, a fost agresat, luni, de către două persoane necunoscute, acesta fiind lovit, şi luîndu-i-se arma de serviciu pe care au folosind-o împotriva lui.

   Pădurarul Grigore T. se afla în patrulare în zona Ţibău când a descoperit aproximativ 25 metri cubi de lemn de esenţa răşinoase tăiaţi ilegal, abandonaţi la marginea unui drum. La scurt, în zonă a apărut un autoturism de teren, fără numere de înmatriculare. Din maşină au coborât doua persoane care l-au lovit de mai multe ori, apoi i-au luat cheile de la autoturism şi arma de serviciu, trăgând două focuri spre pădurar, însă fără a-l nimeri, informează Romsilva.

  Pădurarul se afla într-o zonă neacoperită de telefonia mobilă, el fiind descoperit ulterior de şeful de district, zăcând cu multiple traumatisme. Grigore T. a fost transportat la spitalul din Borşa, fiind în continuare internat. Arma de serviciu furată a fost găsită şi predată ulterior de două persoane, la sediul Poliţiei Oraşului Borşa.

   Este, de la începutul anului, al 17-lea caz de agresiune asupra angajaţilor Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva care asigura paza pădurilor, din aceştia, opt persoane având nevoie de îngrijiri medicale. În ultimii nouă ani, au fost înregistrate, în total, 268 de agresiuni asupra personalului silvic. Romsilva a intensificat activităţile de pază şi control în fondul forestier de stat, ceea ce a condus la o scădere a tăierilor ilegale cu 16,27% anul trecut şi cu încă 20,86% în primul trimestru al lui 2017. (foto: pagina facebook Romsilva)

Ultimile din

Mergi la SUS