Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Podul de sticlă din China- CEL MAI LUNG POD DIN LUME – a fost închis, imediat după inaugurare. Motivele relatate de autorităţile chineze

in ExtraNews de

Unul dintre simbolurile turistice ale Chinei va deveni inaccesibil vizitatorilor in urmatoarea perioada – desi a fost deschis oficial abia in august.

Cel mai lung si mai inalt pod de sticla din lume, aflat la Zhangjiajie, in provincia Hunan, va fi inchis temporar incepand de vineri, care urmare a afluxului foarte mare de turisti de dupa inaugurarea din luna august, relateaza Xinhua.

Potrivit Comitetului de gestionare a podului, pe perioada inchiderii se va efectua „un upgrade la sistemul intern” al podului, care prin designul si constructia sa a stabilit 10 recorduri mondiale.

Acest anunt survine in contextul in care desi numarul de turisti fusese limitat la 8.000 pe zi, peste 10.000 de persoane au putut vizita in fiecare zi aceasta faimoasa locatie.

Comunitatea on-line si-a exprimat rapid ingrijorarea cu privire la siguranta podului, dupa decizia de a-l inchide vizitatorilor, insa comitetul de gestionare a dat asigurari ca inchiderea a fost cauzata de problemele de hardware si de software aparute ca urmare a numarului mare de vizitatori.

Schimbarile facute ca urmare a actualizarii sistemului vor trebui sa treaca printr-o evaluare oficiala inainte ca podul sa poata fi redeschis, a indicat comisia amintita.

Cu o lungime de 430 de metri, 6 metri latime si cu podeaua realizata din 99 de panouri de sticla, podul este amplasat intr-un decor magnific, la 300 de metri inaltime, intre doua stanci din Parcul National Zhangjiajie din provincia Hunan (centrul Chinei).

Potrivit Xinhua, un bilet de vizitare a podului costa 138 de yuani (21 dolari americani). Sursa: stirileprotv.ro

Ultimile din

Mergi la SUS