Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Planta medicinala cu efecte uimitoare in tratamentul afectiunilor cardiovasculare, hipertensiunii arteriale si hidropiziei

in Sanatate de

Isopul, Hyssopus officinalis, este o planta originara din zona mediteraneana. Creste inalta de aproximativ o jumatate de metru, iar ca planta medicinala se foloseste intrega planta. Ea are un miros placut, aromat, dotorita uleiului volatil pe care il contine.

Aceasta planta medicinala are proprietati diuretice, elimina apa din tesuturi. Astfel, o face utila in tratamentul afectiunilor cardiovasculare, hipertensiune arteriala si hidropizie. Continutul in hesperidina ajuta la dilatarea vaselor si scade tensiunea arteriala. De asemenea, planta se foloseste si sub forma de bai si mai ales comprese in tratamentul ranilor datorita proprietatilor antiseptice pe care le detine.

Nu in ultimul rand, isopul, datorita unor substante amare pe care le contine, regleaza digestia si stimuleaza pofta de mancare, ceea ce il face folositor in tratamentul cazurilor de anemie si slabiciune generala.

Mod de folosire:

Ceai (infuzie) – doua lingurite de planta maruntita se pun la o cana cu apa clocotita, se lasa un minut. Se beau doua cani pe zi in afectiunile aparatului digestiv si hipertensiune arteriala. De asemenea, se poate face si gargara in faringite si laringite.

Ultimile din

Mergi la SUS