Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Peste 500 de spectacole şi peste 3.000 de artişti la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu!

in Diverse/ExtraNews de

   Sibiul devine, vreme de zece zile, kilometrul zero al artelor dramatice de pe mapamond: începe cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu – FITS 2017. Cei care ajung zilele acestea la Sibiu, vor putea urmări 503 spectacole în spaţii interioare sau deschise, precum piese de teatru, concerte, spectacole de circ, operă, filme, sau expoziţii.

   La ediţia de anul acesta vor participa 3.278 de artişti, din 72 de ţări, care vor evolua în 71 de spaţii ale spectacolului.

   Pentru turiștii care se vor afla în Sibiu în perioada 9 – 18 iunie 2017, FITS-2017 oferă o serie de spectacole în aer liber, deoarece acestea „sunt forța acestui festival, iar calitatea lor a crescut de la an la an. Pentru ca (…) cei care vin în Sibiu special pentru festival să se poată bucura de calitate și diversitate în artele spectacolului, Piața Mare, Pietonala Bălcescu, Piața Mică și alte spații în aer liber primesc cele mai importante companii în artele spectacolului de stradă care dau farmecul, emoția și marea așteptare pe care Festivalul le aduce an de an”, spune Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, citat de sibfest.ro

   Astfel, în centrul Sibiului vor putea fi urmărite spectacolele stradale „Incursiune în abis”, „Acei oameni minunaţi şi maşinăriile lor visătoare”, „Farmecul Carnavalului”, „Pulcinella în paradă”, „Zâna, cerbii şi tăietorul de lemne”, „În aplauzele voastre… Omul-Circ!”

   Accesul publicului la evenimentele de stradă programate în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu este gratuit. (foto: C. Dumitru)

Ultimile din

Mergi la SUS