Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

La scurt timp după începerea ședinței de joi a Consiliului General al Capitalei s-a declanșat un scandal uriaș. Cetățenii, dorind să intre în sala de consiliu, au rănit polițiști

in ExtraNews de

Scandal uriaș și busculadă la ușa sălii de consiliu, la scurt timp de la începerea ședinței Consiliului General al Primăriei Capitalei. Mai mulți cetățeni care voiau să asiste la dezbateri au fost împiedicați de polițiștii locali cu care s-au îmbrâncit și până la urmă au reușit să intre.
În sală, cetățenii au descoperit că pe locurile rezervate celor care au dreptul să asiste la ședințele publice stăteau, de fapt, angajați ai primăriei și a reînceput scandalul. Ședința a fost întreruptă pentru aproape o jumătate de oră.
Gabriela Firea a părăsit ședința și locul ei a fost ocupat de Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, care a acuzat că în urma busculadei au fost răniți 3 polițiști.
Firea a afirmat într-o convorbire telefonică cu postul Antrena 3, că, vor fi făcute plângeri penale deoarece în urma scandalului de joi, trei polițiști locali au fost răniți.
Primarul Capitalei a declarat:”De la începutul mandatului și până acum, consilierii USR au făcut numai scandal la ședințele de Consiliu General, acum nu le mai este suficient faptul că ei nu propun nimic pentru București, se opun la toate celelalte propuneri ale noastre și fac scandal, acum au adus încă 20 așa-ziși cetățeni independenți, de fapt sunt tot ONG-uri afiliate USR și membri USR, unii dintre ei, care au forțat intrarea într-o instituție publică. Vom face plângere penală.” și că „Este incredibil că într-o instituție publică să se pătrundă cu forța câtă vreme am respectat întru totul legislația în vigoare și regulamentul pentru organizarea ședințelor de consilii.”
Firea a mai menționat că în sala de ședințe există 40 de locuri disponibile cetățenilor, 10 fiind ocupate de directorii care urmează să susțină proiectele de pe ordinea de zi. Primarul Capitalei a arătat că în sală sunt și 30 de cetățeni care au solicitat în scris participarea la ședințele CGMB.
Pe de altă parte, cetățenii nemulțumiți( în număr de 14) au susținut că au respectat formalitățile legale pentru a participa la ședința Consiliului General. Ei, au trimis prin e-mail cu 48 de ore înainte cereri așa cum cere regulamentul, dar niciodată nu li s-a răspuns la acestea și nu au fost lăsați să intre.
Scandalul s-a încheiat cu transportul la spital a unui agent care acuza dureri toratice de la o umbrelă mânuita conștiincios de o doamnă.
O anchetă va fi demarată de Poliție.

Ultimile din

Mergi la SUS