Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

O jumătate de tonă de peşte retras de la consum la Vama Veche!

in Diverse/ExtraNews/Sanatate de

   Ghinion pentru staţiunea Vama Veche: chiar cu câteva zile înainte de minivacanţa de 1 iunie – Rusalii, a avut parte de o „reclamă” neaşteptată şi cât se poate de negativă. Un control al reprezentanţilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, a descoperit, la o cherhana de pe raza staţiunii, o serie întreagă de nereguli, amendată cu confiscarea mărfii şi o amendăd e nu mai puţin de 18.000 lei, anunţă ANPC.

   „În cursul zilei de 30.05.2017, o echipă de comisari din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa a efectuat o actiune de control la „Cherhanaua Vama Veche” din statiunea Vama Veche„, spune comunicatul ANPC. În urma controlului, s-a constatat că peste 35 kg de icre de crap preparate, erau păstrate în frigider făra sa fie etichetate cu data preparării, iar spaţiul frigorific respectiv nu avea grafic de înregistrare a temperaturii, „neputându-se stabili condiţiile de temperatură la care a fost păstrat preparatul culinar. La fel, 24,8 kg de peşte refrigerat şi 551 kg de peşte congelat, nu erau însoţite de elemente de identificare si caracterizare din care sa reiasa incadrarea in data durabilitatii minimale, produsele fiind potential periculoase. Aceeaşi situaţie a fost constatată şi la 13 kg icre de crap crude si sarate. În plus, peştele refrigerat era păstrat în zona bucătăriei in recipiente de plastic cu urme de gheaţă. Alte 299 kg de peşte aveau eticheta în limba bulgară, nefiind traduse informaţiile şi în limba română.

În plus, conform documentelor prezentate la data şi ora controlului s-a constatat că ultima operaţiune de dezinsecţie şi dezinfecţie a fost efectuată la 1 august 2014.

Ca urmare a deficienţelor constatate pe timpul acţiunii de control, s-a aplicat o amendă contravenţională în valoare de 18.000 lei şi s-a dispus măsura de interzicere a utilizării în circuitul de servire al consumatorilor a cantităţii de 35,8 kg icre preparate şi s-a interzis definitiv de la utilizare în prestarea de servicii a cantităţii de 575,8 kg peşte congelat şi refrigerat şi 13 kg icre crap crude sarate. S-au oprit temporar de la utilizare în prestarea de servicii de alimentaţie publică a 299 kg pește de origine Bulgaria„, mai spune comunicatul ANPC. (foto: pagina facebook Vama Veche)

Ultimile din

Mergi la SUS