Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Pensionarii ar putea primi cea de-a 13-a pensie. Ce condiții trebuie să îndeplinească

in ExtraNews de

Pensionarii din România ar putea beneficia de cea de-a 13-a pensie. Această pensie se va acorda anual, la cerere, persoanelor care au un drept de pensie sub nivelul salariului mediu brut pe economie şi care nu realizează alte venituri. Cuantumul celei de-a 13-a pensie ar putea fi echivalentul unui salariu minim brut pe economie.

Aceasta inițiativă aparține unui grup de 34 de parlamentari de la PSD. Proiectul mai prevede: reducerea vârstei de pensionare pentru persoanele cu handicap accentuat și pentru femei: instituirea pensiei de supravieţuire pentru cei care au venituri sub această sumă; modificarea condițiilor pentru primirea pensiei de urmaș a soțului supraviețuitor (putându-se acorda indiferent de vârstă și de durata căsătoriei, dacă decesul a survenit în urma unei boli profesionale sau a unui accident de muncă).

Această propunere legislativă a mai fost discutată, dar a fost respinsă de Senat. În luna Mai, Camera Deputaților, for decizional, va dezbate acest proiect, iar potrivit unor surse apropiate de Guvern, măsura ar putea să fie aplicată din luna Septembrie.

Ultimile din

Mergi la SUS