Press "Enter" to skip to content

Ardealul e mai cu moţ, chiar şi când o „comite”. Trei oraşe transilvănene, în topul amenzilor date de autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară

Chiar dacă multora li se pare că Ardealul este, cumva, o zonă mai civilizată şi mai aparte decât restul zonelor României, iată că, în materie de de respectarea legilor sanitar veterinare şi a comerţului civilzat, mai are multe de învăţat. Totuşi, putem spune că este „fruntaş” dar nu în sens pozitiv, cel puţin când e vorba de neregulile constatate pe linie sanitar-veterinară. Sibiul, Clujul şi Bistriţa-Năsăud sunt în topul neregulilor constatate, luna trecută, de inspectorii ANSVSA.

În cursul lunii mai 2017, direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au desfășurat 8.998 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a seminţelor, legumelor și fructelor, anunţă un comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor – ANSVSA. Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație sau condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 143 de amenzi contravenționale în valoare totală de 197.600 lei și au fost acordate 173 avertismente pentru deficiențe minore.

Pe locuri frumtaţe se află trei judeţe din Ardeal: Sibiu, cu 32.600 lei amendă pentru produse alimentare expirate, nerespectarea condiţiilor de igienă şi depozitarea necorespunzătoare; Cluj cu 16.200 lei amenzi pentru depozitarea necorespunzătoare, nerespectarea condiţiilor de igienă, activități neînregistrate sanitar veterinar şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi Bistriţa-Năsăud, cu amenzi în valoare de 15.400 lei pentru funcţionare fără înregistrare sanitară veterinară, echipament de lucru incomplet sau murdar sau lipsa acţiunilor de deratizare şi dezinsecţie.

Tot pe locuri fruntaşe de mai află judeţele Dâmboviţa, cu 33.600 lei, Ilfov cu 11.200 lei şi Bucureştiul, cu amenzi în valoare cumulată de 16.000 lei. Cuantumul amenziloa date de ANSVSA în restul judeţelor ţării este între 7.000 şi 600 lei.

De asemenea în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate. (foto: pagina facebook ANSVSA)

Trimite prietenilor
Creare Site Web by O24.RO