Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Pe Dragnea l-a apucat tremuriciul. Justitia din Brazilia este mai dura decat cea din Romania

in Politic de

Fostul presedinte al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, cunoscut ca Lula, a fost condamnat la 9 ani si sase luni de inchisoare pentru coruptie, informeaza AFP.

Luiz Inacio Lula da Silva, presedinte al Braziliei intre 1 ianuarie 2003 si 1 ianuarie 2011, a fost condamnat la noua ani si sase luni de inchisoare pentru coruptie si spalare de bani, a anuntat miercuri judecatorul Sergio Moro, in Curitiba.

Lula „va putea face apel in libertate”, potrivit sentintei, obtinuta AFP.

Politia braziliana a prezentat in octombrie 2016 in fata Parchetului o acuzatie impotriva fostului presedinte Luiz Inacio Lula da Silva pentru coruptie pasiva. Propriu-zis, el ar fi uzat de influenta sa pentru a favoriza gigantul din domeniul constructiilor Odebrecht in obtinerea de contracte in Angola in schimbul unor sume de bani.

Societatea Odebrecht ar fi platit (in 2012) 20 de milioane de reali (aproximativ 8,5 milioane de euro) societatii Exergia.

Unul dintre asociatii Exergia, care a incheiat un contract cu Odebrecht pentru lucrari de modernizare a hidrocentralei Cambambe, in Angola, este Taiguara Rodrigues, un nepot al fostului sef al statului Luiz Inacio Lula da Silva (2003-2010).

Potrivit anchetatorilor, cele 20 de milioane de reali platite de Odebrecht ar fi ajuns in buzunarele lui Lula si ale nepotului sau.

Acuzatiile impotriva fostului presedinte, simbol al stangii latino-americane, se bazeaza pe Operatiunea Janus care ancheteaza neregulile din finantarea de catre banca publica BNDES a unor santiere din Angola.

Conform anchetei, Lula ar fi facilitat imprumutul acordat de BNDES societatii Odebrecht, cea mai mare din domeniul constructiilor din America Latina, care este implicata in tentacularul scandal politico-financiar Petrobras.

Procurorii din Brazilia au deschis o ancheta si in cazul presedintelui PSD, Liviu Dragnea. Informatia a fost prezentata de la Antena 3 de un jurnalist brazilian.

”Nimeni nu a mers in Romania deocamdata. Dar aici in Brazilia, in statul unde se afla proprietatile pe plaja din Cumbucu este o investigatie a Ministerului Public federal. Ministerul Public investigheaza de unde provin banii din care au fost cumparate proprietatile din Brazilia. (…)

Stiu doar ca in Brazilia este o investigatie oficiala si ca Liviu Dragnea a trimis o plangere Ambasadei Romaniei in Brazilia impotriva jurnalistilor care am facut aceasta investigatie”, a declarat Lumi Zunica, jurnalist Record TV.

Sursa: Aktual24.ro

Ultimile din

Mergi la SUS