Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

NOSTRADAMUS – omul cel mai misterios din câţi au existat vreodată

in Curiozitati de

Legenda spune că în mai mule nopţi înainte de naşterea lui Nostradamus activitatea cerească a fost extrem de intensă. In arhivele din Salon, oraşul unde marele profet şi-a petrecut ultimile zile, încă se mai păstrează consemnări ale unor relatări despre existenţa pe cer a unor obiecte rotunde deasupra oraşului Saint-Remy de Provence. Naşterea lui Nostradamus a fost ea însăşi remarcabilă, deoarece Blanche Nostredam (adevăratul nume al familiei) i-a dăruit soţului ei un nou-născut perfect. În secolul al XVI-lea nou-născuţii perfecţi erau extrem de rari. Rata mortalităţii era foarte ridicată, nou-născuţii se năşteau subalimentaţi, deoarece şi mamele lor erau subalimentate. În cazul lui Nostradam se crede că a fost “protejat” la o vârstă precoce şi poate chiar călăuzit de o “putere” invizibilă.

Se ştie cu siguranţă că prezicerile sale sunt cele mai exacte din câte s-au înregistrat vreodată. Nimic nu ne spune că s-ar fi înşelat vreodată când încerca să vadă în viitor. Alţii, fie că erau mediumuri sau ghicitori în cărţi, au momentele lor de sensibilitate extremă, dar Nostradamus vedea întotdeauna exact. Într-un fel, era ca şi cum ar fi trăit viitorul şi ar fi povestit pur şi simplu ce văzuse. Foarte multe motive ne fac să credem că era diferit de toţi oamenii care trăiseră până la el şi după el. De exemplu, marele profet era incredibil de inteligent, pe când era foarte tânăr a învăţat mai multe limbi şi matematici superioare. La 23 de ani a devenit medic licentiat şi mai tarziu şi-a obţinut doctoratul aproape fără efort. Luni de zile a umblat printre victimele ciumei fără să se molipsească de cumplita boală. Ca şi cum fusese vaccinat pentru a nu i se întâmpla nimic rău. Cu un amestec misterios de ierburi şi ingrediente necunoscute încă putea să vindece un mare număr de năpăstuiţi. A fost recunoscut în Franţa şi în restul Europei ca un vindecător miraculos.

Sunt mai multe ipoteze despre originea şi felul în care Nostradamus îşi folosea darul de vizionar. Acorda o mare încredere astrologiei, dar se pare că nu exercită această activitate decât pentru a ascunde adevărata metodă de care dispunea. Unii spun că invoca demonii cu o baghetă speciala. Totusi, este imposibil ca Nostradamus să fi făcut un pact cu diavolul, căci era o persoană foarte religioasă. Născut evreu, s-a convertit mai târziu la religia catolică şi în practica sa religioasă a păstrat puţin din cele două credinţe. Într-adevăr, având în vedere faptul că multe din profeţiile sale vorbesc despre a Doua Venire a Mântuitorului şi de aparitia anticristului, sunt mari şanse ca el să fi fost într-adevăr un mesager al lui Dumnezeu. În Biblie, nu rareori vorbeşte Domnul pentru a spune adepţilor săi ceea ce îi aşteaptă (bine sau rău). Poate că graţie puterilor sale, Nostradamus s-a străduit întrucâtva să modernizeze Apocalipsa. Cât despre faptul de a fi un vrăjitor, nu există nicio dovada că ar fi practicat magia negră. N-a încercat să invoce morţii sau spiritele pentru a le cere sfatul cu toate că, fără îndoială, trebuie să fi crezut cu tărie într-o viaţă de după moarte. Aceasta nu lasă decât două posibilităţi: era un călător în timp sau a fost adus pe pământ de fiinţe străine, în realitate venind din stele.

Da, era astrolog, dar studia stelele într-un fel excepţional. Le studia ca si cum ar fi fost în cer cu ele. Aparatul pe care-l folosea n-a fost reprodus niciodată cu succes. Era format dintr-o bagheta, un trepied de culoarea flăcării şi un bol cu apă. Obişnuia să stropească cu apa trepiedul şi bagheta, apoi pe el însuşi. Atunci, atingea trepiedul cu bagheta, ceea ce declanşa o profeţie în creierul său. Este mai probabil să fi obţinut acest aparat dintr-un alt timp sau alt loc. Dacă ar fi fost un călător în timp venit din viitor, este evident ca ar fi ştiut ce urma să se întâmple şi că ar fi vrut să ne avertizeze dinainte sau, cel puţin, să ne facă să presimţim ceea ce ne rezerva viitorul. Dar explicaţia cea mai probabilă despre ce putea realiza este că venea de undeva, “de acolo”, fie ca fusese pe când era bebeluş, fie că Nostradamus era ceea ce a desemnat deseori sub numele de “substituit”. S-ar putea, pe baza a ceea ce ştim până acum despre acest subiect, ca un suflet străin să fi venit sa ocupe un corp terestru cu invoirea completă a ocupantului originar pentru a împărtăşi cunoştiinţe importante care ne-ar fi ajutat în dezvoltarea noastră. Nostradamus avea toate semnele unei fiinţe numite “copilul stelelor” şi toti cei care l-au cunoscut au jurat că era deasupra si dincolo de muritorii obişnuiţi.

Ştim că prietenii noştri extraterestri traversează distanţe mari pentru a veni la noi şi o pot face deoarece vehiculele lor sunt probabil nave spaţiale fotonice, ceea ce încetineşte procesul atomic într-o călătorie spaţială foarte rapidă. Astronauţii străini de galaxia noastră ar putea sosi astfel pe pământ intr-o alta perioada, într-un alt secol. Este deci foarte posibil ca celulele corpului lui Nostradamus să fi fost programate pentru a vibra mai încet permiţându-i astfel să facă o săritură cuantică în viitor. Acest raţionament ar explica de ce profetul  fost atât de précis, deoarece el vedea cu adevărat evenimentul derulându-se sub ochii săi. Aceasta ar explica de asemenea, de ce Nostradamus fixa rareori data profeţiilor sale. El era un martor al evenimentelor, dar nu avea nici un mijloc de a şti când aveau să se petreacă. Legătura dintre Nostradamus şi extratereştri se întăreşte când se analizează omul si evenimentele care-l înconjoară precum: activitatea celestă deasupra orasului Saint-Remy de la naşterea sa; inteligenţa superioară a omului; aparatul straniu pe care îl folosea pentru a se proiecta in viitor; imunitatea sa în faţa bolii; excelenta sănătate de care s-a bucurat în timpul întregii sale vieţi; marele său dar de clarviziune; catrenul scris de Nostradamus care are cu singuranţă un parfum extraterestru O foarte mare (datorata) unui val pestilential / Se va întinde în jurul polului arctic / Samarobin la o sută de leghe de emisferă / Ei vor trăi fără legi, nesupuşi vreunei politici. Acest catren arată că o ciumă răspândită de o navă aflată la 400 km deasupra Polului Nord. Nu se cunoaşte vreo semnificaţie pentru cuvântul Samarobin, dar pentru Nostradamus acesta însemna cu siguranţă o navă spaţială. Şi, bineînţeles, extratereştrii de pe această navă nu s-ar supune nici legii, nici politicii. Fără îndoială, extratereştrii au hotărât să-şi răspândească ciuma peste Polul Nord, pentru că regiunea este puţin populate. Se poate spune ca ei să aleagă polul pentru a ne avertiza asupra a ceea ce ne aşteaptă, dacă refuzăm să ascultăm ceea ce călătorii în spaţiu au să ne spună.

Ultimile din

Mergi la SUS