Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Nici vorbă de naţionalizarea pensiilor private, spun PSD şi Finanţele

in ExtraNews/Politic de

   Partidul Siocial Democrat a anunţat că nici actuala majoritate parlamentară, nici Guvernul nu intenționează să naționalizeze sistemul privat de pensii din România şi a dezminţit orice ştiri pe această temă, clasificându-le ca fiind fake news. Aceleaşi zvonuri au fost deja infirmate atât de Ministrul Finanțelor Publice, cât și de către Ministrul Muncii și Justiției Sociale.

   „O astfel de măsură nu se regăsește nici în programul prezentat de PSD în timpul campaniei electorale, nici în programul de guvernare asumat de Guvernul Grindeanu și aprobat de Parlamentul României. Dimpotrivă, ca partid aflat la guvernare, PSD își dorește să dezvolte un parteneriat cu mediul de afaceri și consideră că pensiile private reprezintă un pilon important în sistemul asigurărilor sociale din România. PSD consideră că răspândirea de informații false în legătură cu astfel de subiecte reprezintă o acțiune iresponsabilă, care creează tensiuni nejustificate și provoacă îngrijorări în rândul beneficiarilor sistemului privat de pensii„, a declarat, pe pagina oficială a PSD, Adrian-Marius Dobre, purtătorul de cuvânt al partidului.

   „Febra” privind o aşa zisă naţionalizare a pensiilor private a început când, într-o postare pe pagina sa de facebook, prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu anunţa că denunţă „un asasinat financiar cu autor… cunoscut!” şi că, „În culisele Guvernului Grindeanu-Dragnea se discută din ce în ce mai apăsat de naționalizarea pensiilor private pentru a acoperi derapajele deficitului bugetar”. La aceasta s-a adăugat un mesaj trimis clienţilor de către societatea de adnimistraee pensii private NN, care şi-a anunţat clienţii cum că au existat discuții în spațiul public cu privire la o eventuală decizie de naționalizare a fondurilor de pensii private şi îşi exiprima, faţă de aceiaşi clienţi, temerea că va fi înghețată valoarra procentului din venitul brut aferent contribuției la fondul de pensii şi chiar blocarea virării contribuțiilor sau naționalizarea sumelor aflate conturile viitorilor pensionari.

   Referitor la atitudinea NN, ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan (foto), a declarat recent că îi este greu să înţeleagă fenomenul, clasându-l ca fiind asemănător cu un autodenunţ sau „o autosabotare”. „Îmi e greu să-mi explic o astfel de atitudine”, spune Ştefan. (foto.gov.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS