Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Mircea Sandu duce o luptă teribilă, după ce a fost diagnosticat pentru a treia oară cu cancer: „Iubesc viaţa!”

in Monden de

Mircea Sandu (70 de ani) duce o luptă teribilă cu boala. Fostul preşedinte al FRF a fost diagnosticat pentru a treia oară cu cancer şi a făcut noi declaraţii răvăşitoare. Acesta a precizat că nu se mai teme şi că are încredere deplină în medicii lui.

Atacantul de legendă al Sportului Studenţesc a fost diagnosticat pentru prima oară în 2009. A aflat atunci că are două metastaze la ficat. A fost operat şi nu a mai făcut niciun tratament după 6 luni de chimioterapie. Din păcate, boala a recidivat. Mai întâi a avut o tumoare la plămâni, iar la finalul anului trecut a aflat că are cancer şi la prostată.

Mircea Sandu duce o luptă teribilă. A fost diagnosticat pentru a treia oară cu cancer

Mircea Sandu se tratează la Nisa şi anunţă că cel mai important lucru este să nu cedeze psihic.

Sunt bine, mulțumesc! Am văzut și eu că a dat prin presă că aș avea a patra oară. Pai am fost diagnosticat doar de două ori până acum. E a treia oară. Sunt acasă, în București, dar plec la Nisa peste 2 zile.

Trebuie să țin boala sub control. Haideți să vă spun ceva, dacă iei cancerul din pripă și te tratezi bine de la început, apoi urmezi întocmai sfaturile oncologului meu, cancerul nu mai are putere să fie devastator. Eu sunt optimist, nu-mi fac griji. Sunt ca și până acum.

Boala asta o învingi în primul rând psihic, nu trebuie s-o lași să te doboare. Eu merg frecvent la Nisa la controale. Nu am nicio teamă.

Trebuie să ai capul limpede ca să învingi boala asta. Îmi continuu tratamentul cu rigurozitate, iau pastile, e totul ok. Eu sunt un luptător, vreau să lupt în continuare pentru că iubesc viața„, a declarat Mircea Sandu pentru capital.ro.

Mircea Sandu a fost timp de 24 de ani şeful fotbalului românesc. Fostul preşedinte al FRF a fost înlocuit cu Răzvan Burleanu, în 2014.

Veste cruntă primită de Mircea Sandu în 2022

În vârstă de 70 de ani, Mircea Sandu dezvăluit, cu lacrimi în ochi, cum a primit o veste şoc de la medici, chiar în momentul în care se gândea că a scăpat de toate problemele medicale.

Duc după mine al treilea cancer. În 2020, m-am dus să fac controlul periodic de rutină. Și, ce credeți? Am descoperit că am o tumoare la plămâni. Mi-au scos-o în iunie 2020. Și, recent, mi-au mai descoperit una. Acum, am cancer la prostată. Trebuie să o rezolv și p-asta!

În momentul de față trebuie să fac tratament. Dimineața iau 12 pastile. La prânz, alte 7. Seara, ceva mai multe, 17 pastile. O să trec eu și peste asta, nu mă doboară pe mine un cancer.

Pfff… Două momente mi-au fost foarte grele în viață. În ’81, când a murit tata. Avea 51 de ani. Și în ’95, când Simona s-a prăpădit la 46 de ani. Greu! A suferit, săraca, șase-șapte ani de zile. Mă gândeam… Mi-e greu să vorbesc despre acest subiect. Îmi ziceam atunci: am doi copii, ce fac eu cu cei doi copii? Dumnezeu așa a făcut de am cunoscut-o pe Liza. Și într-un an ne-am căsătorit. Și de atunci e o mamă bună. Greu de tot mi-a fost… (n.r. începe să plângă)„, spunea fostul preşedinte al FRF, la gsp.ro, anul trecut.

Ultimile din

Mergi la SUS