Pacienta care a învins cancerul de colon alături de dr. Tudor Sarca și de familie

in Sanatate de

Descoperit într-un stadiu incipient, tratat conform celor mai noi protocoale medicale, cu sprijinul unei echipe multidisciplinare, cancerul poate fi învins.O demonstrează o pacientă diagnosticată cu cancer de colon a reușit să învingă boala având alături familia și echipa de Oncologie a Spitalului Pelican, care i-a oferit toate informațiile necesare și a ghidat-o pentru a învinge în lupta cu boala.

“Prima dată când am aflat diagnosticul am fost psihic căzută la pământ, dar familia m-a îndemnat să fac ceva, să nu renunț. Familia m-a susținut foarte mult și personalul de aici, astfel am reușit să termin chimioterapia. Mi-a fost teamă la început, dar domnul doctor ne-a insuflat multă încredere atât mie, cât și familiei; insistau cu toții să nu mă dau bătută, să continui tratamentul și am reușit să trec peste această boală”, spune pacienta.

Pacienții oncologici beneficiază de tratament GRATUIT prin Programul Național de Sănătate non-chirurgical pentru patologia oncologică în cadrul Spitalului Pelican.

Dr. Tudor Sarca, medic specialist Oncologie: “Doamna s-a prezentat din timp, imediat după intervenția chirurgicală și în urma rezultatului histopatologic unde s-a obiectivat o invazie venoasă s-a decis inițierea tratamentului adjuvant: 8 ședințe de tratament oncologic realizate cu succes, fără incidente acute în urma cărora s-a obținut cel mai bun răspuns terapeutic, în sine, vindecarea de boală”.

“Dupa testul care se face, analiza respectiva, a venit rezultatul: cancer de colon in stadiul II. După ce am primit diagnosticul, m-am operat imediat, recuperarea a fost putin grea, nestiind ce inseamna o taietura, dar mi-am revenit destul de repede dupa operatie.

In mai anul trecut am inceput prima sedinta de chimioterapie. Prima data am fost la un alt spital unde nu am avut cu cine sa comunic, as fi avut nevoie de mai multe explicatii. Cineva mi-a spus de dr. Sarca Tudor, mi-am facut o programare, am stat de vorba cu dansul, mi-a spus despre toate procedurile si am intalnit un personal extraordinar. Domnul doctor Sarca a fost si medic si psiholog pentru mine, mi-a dat incredere, iar personalul medical a fost minunat, asistentele extraordinare.Am inceput procedurile de chimioterapie, am ajuns la prima sedinta, a doua, a treia, am continuat, iar acum sunt bine. Respect in continuare regimul alimentar indicat de domnul doctor Sarca.Prima data cand am aflat diagnosticul am fost psihic cazuta la pamant, dar familia m-a indemnat sa fac ceva, sa nu renunț. Familia m-a sustinut foarte mult si personalul de aici, astfel am reusit sa termin chimioterapia. Mi-a fost teama, dar domnul doctor mi-a insuflat multa incredere atat mie, cat si familiei, care îmi repeta mereu ca trebuie sa continui si am reusit satrec peste aceasta boala”, a spus pacienta.

Citeste mai mult pe Bihorjust.ro