Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Mii de protestatari au ieșit în stradă la Bruxelles pentru a îl întâmpina pe președintele Donald Trump, în orașul pe care el îl asemăna acum un an cu o „găleată”

in Extern de

Sosirea lui Trump la summitul NATO a scos în stradă actori, antreprenori, muzicieni care purtau bannere inscripționate cu sloganuri precum:”Stop Trump, salvați planeta”,”Donald înapoi în URSS”, „Stai departe de văgăuna noastră” și „Domnule Trump, nu sunteți binevenit aici”.
Un belgian ar vrea să-l văda pe liderul american cum indică Belgia pe o hartă, „nu cred că știe unde se află”.

Președintele american s-a întâlnit la Bruxelles cu președintele Consiliului European, Donald Tusk.
Președintele Consiliului European a spus:”Pe durata întâlnirii cu președintele Trump, am discutat despre politică externă, securitate, schimbări climatice și relații comerciale. Sentimentul meu este că am convenit asupra multor subiecte. În primul rând, în ceea ce privește combaterea terorismului și sunt sigur că nu trebuie să explic de ce. Dar unele probleme răman deschise, cum ar fi climatul și comerțul. Și nu sunt 100% sigur că putem spune astăzi că avem o opinie comună despre Rusia, deși atunci când vine vorba de conflictul din Ucraina se pare că avem aceeași abordare”.

Donald Tusk a subliniat că cel mai important obiectiv atât pentru Europa cât și pentru America este consolidarea întregii lumi libere în jurul valorilor :” libertatea, drepturile omului și respectul pentru demnitatea umană”.

Joi după-amiază, Donald Trump va participă pentru prima dată la un summit NATO.

Mergi la SUS