Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Dronele îi vor ajuta pe cei de la CNAIR să controleze inopinat șantierele

in ExtraNews de

Surpriză pentru antreprenorii care nu-și fac treaba. CNAIR vrea ca din iulie să controleze inopinat șantierele cu ajutorul a două drone care vor fi achiziționate prin licitație publică.
Directorul provizoriu al CNAIR, Ștefan Ioniță, a anunțat joi că procedura de achiziție a dronelor a fost demarată și că echipamentele care vor ajuta la realizarea verificărilor din teren vor fi achiziționate de Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică(CESTRIN).
Ioniță a mai spus că dronele reprezintă un element de supracontrol și că:”Dronele vor fi mânuite de angajații CNAIR care vor face controale inopinate, vor face filmări astfel încât nu știe nimeni că se duc. Noi o să postăm imaginile pe site-ul nostru astfel încât să fie vizibile și le vom folosi, pe viitor și ca probe în eventuale dispute pe care le avem cu acești antreprenori”.
Directorul provizoriu al CNAIR a spus că deja CESTRIN face verificări inopinate și că a găsit o mulțime de neconcordanțe tehnice pe care le-a semnalat antreprenorilor, trimițându-le și măsuri de remediere.
Monitorizarea șantierelor va fi fizică până la achiziția dronelor, a declarat Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care a mai menționat că în perioada următoare are de gând să facă vizite inopinate de lucru.

Ultimile din

Mergi la SUS