Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

IOHANNIS A PROMULGAT LEGEA PRIVIND SALARIILE MILITARILOR. Cand vor primi cadrele militare salariile marite

in Politic de

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a promulgat, in aceasta dimineata, Legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 9/2017 privind unele masuri bugetare in anul 2017, prorogarea unor termene, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative. Mai exact, aceasta este legea prin care, incepand cu data de 1 aprilie 2017, salariul minim al militarilor va fi de 1.450 lei, caruia i se vor adauga celelalte sporuri si indemnizatii, calculate de asemenea la acest venit minim garantat. O data promulgata legea, aceasta va fi trimisa la Monitorul Oficial spre publicare si isi va produce efectele imediat. Astfel, in luna iunie, militarii vor primi salariul marit si, foarte probabil, vor incasa si diferentele de la 1 aprilie.

in forma finala adoptata de Camera se regasesc trei amendamente importante, din totalul de opt depuse de catre conducerea MApN, care se inscriu in demersul preocuparilor constante pentru imbunatatirea vietii militarilor si indreptarii deficientelor acumulate in timp in sfera drepturilor salariale ale acestora.

Principalul amendament se refera la solda de functie, acordata in luna ianuarie 2017, sub nivelul valorii de 1.450 lei, care se stabileste, incepand cu 1 aprilie 2017, la 1.450 lei lunar. De aceste drepturi vor beneficia aproximativ 46.500 persoane.

Un alt amendament adoptat, care implica majorarea drepturilor banesti ale militarilor, stabileste ca sporurile, indemnizatiile si alte asemenea drepturi specifice, care nu fac parte din solda functiei de baza, precum si drepturile salariale acordate pentru risc si solicitare neuropsihica, se determina prin raportare la solda de functie cuvenita, al carui cuantum nu poate fi mai mic decat nivelul salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, respectiv 1.450 lei.

Incepand cu 1 aprilie 2017, cuantumul soldei de merit al personalului militar va creste cu 50 la suta din cuantumul sumei compensatorii corespunzatoare soldei de merit aflata in plata, la nivelul anului 2009. Prin aceasta masura se devanseaza aplicarea acestei cresteri care, conform prevederile OUG 9 din 2017, ar fi fost acordata incepand cu 1 august 2017, searata intr-un comunicat de presa al MApN.

Sursa: cugetliber.ro

Ultimile din

Mergi la SUS