Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

METODE SIMPLE SĂ DESFUNZI CHIUVETA FĂRĂ SOLUTII SCUMPE DIN COMERȚ

in Diverse de

Grasimea si zatul de cafea sau resturile de alimente se depun rapid pe tevile de scurgere si infunda chiveta din bucatarie in cateva zile. Dar ai la indemana cateva solutii simple sa o desfunzi, fara sa mai chemi instalatorul.

Chiuveta din bucatarie se infunda cel mai usor, iar grasimea este principalul inamic al tevilor. Ea retine toate resturile de mancare, firimiturile si zatul de cafea pe care le arunci, daca nu folosesti o sita deasupra tevii de scurgere. Saptamanal, ar trebui sa degresezi chiuveta si tevile, iar pentru acest lucru nu este nevoie sa cumperi solutii scumpe din comert. O poti face cu produsele pe care le ai deja in casa.

APA CLOCOTITA CU DETERGENT

Fa-ti un obicei sa desfunzi chiuveta saptamanal cu o solutie din apa fierbinte, detergent si o cescuta de otet, care degreseaza foarte bine si elimina mirosurile neplacute care vin pe teava de scurgere. Daca faci aceasta solutie in fiecare saptamana, nu mai exista pericolul sa se infunde chiuveta si vei scapa de probleme si cheltuieli neprevazute.

SI BICARBONATUL AJUTA!

Presara 50 grame de bicarbonat de sodiu in scurgerea chiuvetei si toarna apoi cateva linguri de otet. Lasa otetul sa actioneze, iar dupa o jumatate de ora toarna un ibric de apa clocotita, care va antrena depunerile de grasime topite de otet. Lasa si apa calda sa curga in jet puternic, iar tevile se vor desfunda mult mai bine.

METODE MAI NOI

Dintre solutiile moderne, cea mai eficienta este combinatia dintre bicarbonatul de sodiu si o bautura racoritoare de tip cola. Lasa bicarbonatul de sodiu si sucul sa actioneze asupra depunerilor de pe teava apoi toarna apa clocotita sa spele bine toata mizeria. In urma acestei solutii va ramane si un miros placut. Apeleaza la substantele chimice din comert doar daca situatia este foarte grava, deoarece acestea sunt mult mai puternice si pot afecta suprafata chiuvetei sau pot produce mici explozii care vor disloca teava de scurgere. Ai grija sa folosesti intotdeauna solutiile de desfundat conform instructiunilor de pe eticheta, ca sa nu provoci alte daune in bucatarie.


Ultimile din

FALSIFICAREA CĂRNII

Sub denumirea de carne se înțelege partea comestibilă a animalelor, a păsărilor,
Mergi la SUS