Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

„Luați-vă mâinile de pe indemnizația mămicilor!” Vicepreşedintele PNL Cristina Pocora, împotriva plafonării indemnizaţiilor pentru copii

in Diverse/ExtraNews/Politic de

   Vicepreşedintele PNL, Cristina Pocora, acuză că Guvernul Grindeanu vrea să plafoneze indemnizațiile pentru creșterea copilului. „Vicepremierul Sevil Shaidehh a aruncat bomba: se fac calcule pentru plafonarea indemnizațiilor. Momentan, se gândesc la stabilirea unui plafon ridicat, de 5.000 sau 10.000 de lei, dar este doar o fumigenă, ca mai apoi să-l coboare foarte mult”, spune ea. Pocora pretinde că măsura ar fi o răzbunare a PSD „pe oamenii activi, cu studii superioare care au protestat în Piața Victoriei” şi că astfel, se vrea distrugerea viitorului protestatarilor, pentru că nu permit grațierea corupților.

Luați-vă mâinile de pe indemnizație! Ați promis creșteri de pensii, salarii la bugetari, creșteri de ajutoare sociale, dar acum luați bani de la mame pentru asta. Sunteți niște mincinoși doamnelor și domnilor guvernanți! Părinții care iau indemnizație au contribuit pentru ea. Loviți exact în clasa activă, exact în oamenii care plătesc impozite, exact în cei care vor să-și facă un viitor în România. Chiar ministrul Păstârnac recunoaște că, anul trecut, rata de nașteri în rândul românilor de peste hotare a fost mai mare decât în țara noastră. Legea actuală, fără plafon pentru indemnizație, vrea să-i aducă acasă, dar guvernul PSD îi dă pe toți tinerii afară din țară! În plus, nicicând în istoria sa, România nu s-a confruntat, ca în prezent, cu o scădere atât de rapidă a populației. Este o mizerie fără margini să te atingi de această lege! Vrem creșterea natalității, dar punem plafoane! E strigător la cer!spune vicepreşedintele liberal, citat de pnl.ro.

La fel, Raluca Turcan, preşedintele PNL, spune, pe pagina sa de facebook, că intenția Guvernului de a plafona indemnizația pentru creșterea copilului „reprezintă o lipsă de viziune a direcției în care trebuie să meargă România” şi e „o formă de disperare, pentru că pur şi simplu nu ştiu cum să mai strângă cureaua, să poată să cârpească pe ici pe colo pentru majorările salariale la care s-au angajat şi pe care în bună parte nu le vor respecta, pentru că nu au cum„.

Actualii guvernanţi trebuie să fie foarte preocupaţi, mai ales în perspectiva majorărilor salariale pe care le promit, de stadiul strângerii şi colectării veniturilor la buget. Ei nu înţeleg lucrul acesta şi sunt mai tentaţi să încurajeze formele de nemuncă, dovadă că nu se ating de partea de ajutoare sociale nemeritate de o bună parte dintre beneficiari, dovadă că limitează această idemnizaţie pentru creşterea copilului, blocând în felul acesta să se întoarcă în câmpul muncii mai multe mame care nasc dar care doresc să îşi reia activitatea„, mai spune Turcan. (foto: pnl.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS