Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Defrişăm mai cu sentiment? Schweighofer promite să nu se atingă de pădurile virgine și seculare rămase.

in Diverse/ExtraNews de

   Organizaţia ecologistă Agent Green anunţă că a convins concernul austriac Holzindustrie Schweighofer să păstreze intacte pădurile virgine și seculare rămase şi speră ca şi ceilalți proprietari privați de își pună sub protecție această categorie de păduri.

  „Zece ani de negocieri întrerupte au fost necesari între Holzindustrie Schweighofer și Gabriel Păun, fondatorul Agent Green până când firma austriacă a decis în sfârșit să facă studii pentru a-și evalua propriile păduri. Acolo unde vor fi identificate dovezi științifice că au mai rămas păduri virgine, cvasivirgine și seculare, compania va înceta permanent orice lucrări silvice pentru a proteja flora și fauna„, anunţă Agent Green.

Holzindustrie Schweighofer deține aproape 15.000 de hectare de păduri în județele Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Prahova, Buzău, Vrancea, Neamţ şi Suceava. Aceste păduri vor fi evaluate în următoarele luni de experți propuși de Agent Green, iar acolo unde vor fi identificate păduri seculare, păduri virgine și cvasivirgine vor fi realizate studii care vor sta la baza amendării amenajamentelor silvice aflate în derulare spre a oferi protecție totală pădurilor.

Agent Green mai anunţă că apreciază eforturile Holzindustrie Schweighofer și încurajează compania să continue eforturile pentru a opera sustenabil și în legalitate, dar consideră că, în acest moment, procesul de reasociere al FSC cu Holzindustrie Schweighofer (HS) este prematur și neadecvat.

În urma unui control oficial efectuat în 2015 de către Ministerul Mediului au au fost descoperite, în fabricile Holzindustrie, volume impresionante de lemn exploatat ilegal, rapoartele inspectorilor au fost înaintate procurorilor de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justitie. (foto: C. Dumitru)

Ultimile din

Mergi la SUS