LOVITURA pentru Laura Codruta Kovesi! Vestea a venit ca un SOC. Acuzată de șantaj și represiune nedreaptă

in ExtraNews de

Fostul procuror șef DNA, Laura Codruța Kovesi a fost dată în judecată de către Sorin Pantiș. Cel care a ocupat funcția de ministru al Comunicațiilor a depus la SIIJ o plângere împotriva lui Kovesi. Acesta a acuzat-o de represiune nedreaptă și șantaj. Mai mult de atât, fostul ministru a venit în fața anchetatorilor pentru a da declarații. De remarcat că plângerea a fost depusă la începutul anului.

Sorin Pantiş a fost condamnat în dosarul „Telepatia”, cunoscut și ca dosarul ICA. „Declaraţiile Laurei Kovesi au influenţat în mod direct finalitatea acestui proces. O bună parte din lucrurile prezentate nu erau chiar foarte bine cunoscute sau foarte bine înţelese în general, ca mod de desfăşurare, ca ilegalităţi şi ca mod de răspundere a fiecărei instituţii a statului.

În acest proces nu a funcţionat separaţia puterilor în stat, valabil pentru toate procesele din România. Principalele probleme legate de Kovesi au avut loc în perioada 1 iunie-8 august 2014, pentru că după arestarea judecătorului Stan Mustaţă, dna Kovesi discută despre nevoia accelerării acestui proces, nevoia unei decizii rapide în acest proces, pentru că, vezi doamne, faptele s-ar prescrie în 2014.

Un mare fals! Pentru că faptele noastre se prescriu în 2021, conform Noului Cod Penal sau 2022, conform vechiului Cod Penal. Cu toate acestea, dna Kovesi a invocat nevoia accelerării. Totul a avut repercusiuni, din păcate”, a declarat Sorin Pantiş la sediul SIIJ. Chestionat dacă știe cumva ca Laura Codruța Kovesi să fi fost și ea audiată, Pantiș a precizat că nu i s-au adus aceste date la cunoștință.Loading...