Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Atenţie la legume! Se anunţă verificări în toate pieţele din oraşele mari!

in Diverse/ExtraNews de

   Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale anunţă că va verifica, în perioada următoare, toate pieţele agroalimentare şi en gros din Bucureşti şi municipiile din toate judeţele. Aceste acţiuni vor avea caracter permanent şi au ca scop întărirea ordinii şi disciplinei în toate pieţele agroalimentare din România şi, în principal, pentru informarea corectă a populaţiei cu privire la provenienţa şi calitatea legumelor şi fructelor în special.

   Controalele vizează modul în care este indica corect provenienţa tuturor cantităţilor de legume şi fructe expuse la comercializare prin afişarea localităţii de producţie din România sau a ţării de provenienţă pentru produsele din import, legalitatea deţinerii atestatelor de către comercianţi şi a modului de eliberare a acestora de către primării, existenţa unui spaţiu delimitat şi marcat distinct, de minim 40% pentru producătorii agricoli autohtoni, persoane fizice în toate pieţele agroalimentare din România şi informarea corectă a tuturor consumatorilor privind originea şi caracteristicile produselor pe care le achiziţionează. Se mai urmăreşte identificarea şi sancţionarea tuturor substituirilor de origine a legumelor ca roşii, castraveţi, ardei, vinete sau a fructelor comercializate.

   În cadrul unui control recent care a avut loc în Piaţa Obor din Bucureşti, s-a constatat că există în continuare nereguli în activităţile de comercializare a produselor agroalimentare în special legume şi fructe. S-a constatat că produsele expuse pe mese nu aveau, în marea lor majoritate, trecută corect originea, autohtonă sau din import. Pe multe mese se comercializau atât produse autohtone cât şi produse din import, iar producătorii autohtoni erau împrăştiaţi în mai multe zone din piaţă sau intercalaţi printre alţi comercianţi. 135 de persoane din cele care vindeau în piaţă aveau atestate eliberate cu încălcarea Legii nr.145/2014, de primării din judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Ialomiţa, Argeş, Vrancea, Suceava şi Călăraşi. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale constând în amenzi, iar administraţia pieţei a primit avertisment scris şi termen de remediere a tuturor deficienţelor. (foto: pixabay.com)

Ultimile din

Mergi la SUS