Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Control la drumari! Ministrul Transporturilor – vizită fulger pe şantierele din Bucureşti

in Diverse/ExtraNews de

   Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, împreună cu directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR, Ștefan Ioniță, au efectuat o vizită de lucru inopinată pe șantierele din jurul Bucureștiului, pentru a verifica stadiul lucrărilor. Primul punct vizitat a fost șantierul secțiunii București – Ploiești, din Autostrada A3, București – Brașov, informează Ministerul Transporturilor.

   Pe tronsonul autostrăzii, ministrul a constatat o mobilizare deficitară, conducerea CNAIR fiind nevoită să îi trimită constructorului o înștiințare de remediere, firma fiind şi penalizată pentru slaba mobilizare. Au mai fost verificate lucrările la Varianta de Ocolire Mihăilești, care, până la acest moment, este realizată doar în procent de 7,2 la sută. Pe șantierul Centurii rutiere a Bucureștiului, lot 1 – secțiunea DN7 – A1, lstadiul de execuție este de 57%.

Am mers într-o vizită neanunțată pe șantierele din jurul Bucureștiului, în urma căreia mă declar extrem de nemulțumit. Este inadmisibil să nu găsim muncitori la lucru, în condițiile în care avem termene de respectat. Nu pot accepta această lipsă de implicare din partea constructorilor și susțin luarea unor măsuri extreme, pentru ca această situație să fie remediată. Nu mă voi opri aici. Vreau să fie toți conștienți că în orice moment mă voi deplasa pe șantiere să inspectez situația lucrărilor. Săptămâna viitoare, luni, aștept toți constructorii de pe șantierele pe care le-am vizitat astăzi, la Ministerul Transporturilor cu explicații și soluții clare”, a declarat Ministrul Răzvan Cuc.

   O altă oprire a fost pe podul situat peste râul Vedea, Alexandria. Aici, Cuc a constatat eficiența ridicată a constructorului în execuția lucrărilor, fiind finalizate lucrările de consolidare și protecția infrastructurilor și cele de refacere a rampelor podului.Proiectul va fi finalizat complet până în iunie 2017. Ministrul a mai verificat și lucrările pe DN 5A, DN 5 București – Adunații Copăceni (11 km). Vizita Ministrului Transporturilor face parte din programul de inspecție a șantierelor, pentru obiectivele de infrastructură de transport.

   Directorul General al CNAIR, Ștefan Ioniță a declarat, la rândul lui, că pe șantierele A3, București-Ploiești și pe Varianta Ocolitoare a localității Mihăilești, am constat o mobilizare nesatisfăcătoare, ceea ce ne-a determinat să solicitam constructorilor să vină luni la minister și să discutăm serios, urmând să luăm măsuri în acest sens”. “Am verificat și podul de la intrarea în Alexandria unde se lucrează la montarea bordurilor, realizarea trotuarului și montarea parapetului de siguranță pe calea 1. Consider că mobilizarea atât a CNAIR cât și a antreprenorilor este factorul esential in respectarea și realizarea tuturor contractelor pe care le derulăm”, a mai precizat Ștefan Ioniță, care a ținut să sublinieze că vor continua controalele și va fi constant urmărită derularea proiectelor. (foto: Ministerul Transporturilor)

Ultimile din

Mergi la SUS