Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

LATURA NEVAZUTĂ A SPIRITULUI UMAN

in Curiozitati de

Multe culturi au recunoscut un principiu incorporal al vieții umane sau al existenței care corespunde sufletului și multe au atribuit suflete tuturor viețuitoarelor. Există dovezi chiar și în rândul popoarelor preistorice ale unei credințe într-un aspect distinct de corp și care locuiește în acesta. Cu toate acestea, în ciuda credinței larg răspândite și de lungă durată în existența unui suflet, diferite religii și filosofi au dezvoltat o varietate de teorii.

Corpul astral este un corp subtil abordat de mulți filozofi, intermediar între sufletul inteligent și corpul mental, compus dintr-un material subtil. În multe recenzii, conceptul derivă în cele din urmă din filosofia lui Platon, deși idei identice sau similare au existat în întreaga lume cu mult înainte de vremea lui Platon: este legat de un plan astral, care constă din cerurile planetare ale astrologiei. Termenul a fost adoptat de teosofii și neo-rozicrucienii din secolul al XIX-lea.
Printre popoarele antice, atât egiptenii, cât și chinezii au conceput un suflet dublu. Ka (respirația) egipteană a supraviețuit morții, dar a rămas lângă corp, în timp ce ba spirituală a mers în regiunea morților. Chinezii au făcut distincția între un suflet inferior, sensibil, care dispare odată cu moartea, și un principiu rațional, huna, care supraviețuiește mormântului și este obiectul venerării strămoșilor.

CORPUL ASTRAL, O IDEE LANSATA DE PLATON

Marele filosof grec considera ca, in jurul corpului nostru fizic, exista un corp astral, strabatut de energiile telurice si cosmice, in care sufletul isi regaseste forta. El lega la vremea respectiva corpul astral de casele astrologice ale zodiacului. Idea a fost preluata si dezvoltata in secolul al XIX-lea, cand adeptii teosofiei au inceput sa vorbeasca despre revelatiile pe care omul credincios si spiritual le poate avea datorita apropierii sale de Dumnezeu.
Călătoria spiritului uman în corpul astral ne îmbogățește cu experiențe mistice pe care unii dintre noi le simțim mai puternic, alții abia le conștientizăm. Aici se produc viziunile, presimțirile și visele cu ochii deschiși și tot aici spiritul se încarcă de energie.

Apare o așa numită dedublare a ființei noastre, când suntem conștienți de corpul nostru fizic, dar resimțim puternic o altă latură, plină de energie, care ne întărește și ne protejează. Spiritul primește noi informații, emoții și senzații care nu sunt posibile în lumea materială în care este ancorat corpul fizic.

ACCESAREA CORPULUI ASTRAL

Puțini dintre noi pot accesa latura astrală o spiritului prin propria voință. Adesea, călătoria astrală se petrece ca urmare a unui șoc prin care trecem, a unui accident grav, a unei pierderi sau a unei bucurii fara margini. Dar la această latură nevăzută a spiritului nostru se poate ajunge și prin meditație profundă, așa cum propovăduiesc religiile orientale. În creștinism, rugăciunile însoțite de o stare de liniște și de echilibru mental perfect pot conduce către descoperirea acestui univers nebănuit, în care sufletul se regăsește și se încarcă de energie. În toate marile religii ale lumii, există credința că meditația și concentrarea pot fi o cale de a descoperi mai mult despre noi înșine. Corpul, sufletul și spiritul nostru radiază energie și se hrănesc tot cu energie pentru a funcționa ca un tot echilibrat și unitar.

BENEFICIILE INCURSIUNILOR CATRE ENERGIA INTERIOARA

Corpul astral este energie, iar aceasta este peste tot in noi si in jurul nostru. Este ca un scut intern si extern, totodata, chiar daca nu il percepem decat in momente cu totul exceptionale. Invatatii chinezi din vechime vorbeau despre meridianele energetice ale corpului prin care circula energia vitala Qi. Vindecatorii din acele vremuri erau convinsi ca orice dezechilibru aparut in corpul energetic sau astral al fiintei noastre este legat de o boala a corpului fizic. Necazurile, durerea si emotiile negative afecteaza profund sursa noastra de energie si se rasfrang apoi asupra starii noastre de sanatate. Aceasta conceptie sta la baza unor vechi practici de vindecare prin meditatie, concentrare si terapie cu bioenergie. Calatoriile astrale ale spiritului pot avea numeroase beneficii pentru echilibrul nostru interior si pentru sanatate. Daca exista o armonie intre corpul fizic, suflet si corpul astral. Atunci puterea interioara sporeste, iar acest lucru se rasfrange si asupra sanatatatii.

PUTEREA CORPULUI ASTRAL

Artistul american Mellen-Thomas Benedict, bolnav, a fost in moarte clinica timp de o ora si jumatate, in anul 1982. Thomas sustine ca spiritul lui s-a desprins de cprpul fizic si a explorat corpul astral, inconjurat de o lumina si de o energie puternica si vindecatoare. El s-a intors la viata si a supravietuit bolii in mod miraculos. Ulterior, a folosit meditatia si tehnici avansate de yoga pentru a continua calatoriile in afara trupului fizic. Intamplarile si experientele prin care a trecut sunt descrise in cartea sa “ The Near-Death Experience: A Reader”…

FEMEILE, MAI RECEPTIVE LA ENERGIA CORPULUI ASTRAL

Datorita intuitiei care se manifesta mai puternic la femei, decat la barbati, acestea sunt mai receptive la energia transmisa de corpul astra si le este mai usor sa parcurga acele calatorii spirituale care le vindeca. Este nevoie doar de concentrare asupra perceptiilor interioare si asupra semnalelor subtile pe care le primim din subconstient. Femeile au mai des premonitii decat barbatii, iar acest lucru se datoreaza tocmai faptului ca ele pastreaza o legatura ancestrala mai stransa cu invelisul de energie astrala, chiar daca nu constientizeaza acest lucru. Instinctele sunt mai puternice, emotiile, trairile si asa-numitele presimtiri care nu trebuie privite cu superficialitate. Invatatii chinezi spuneau ca femeile au de partea lor avantajul energiei Yin, care le confera o sensibilitate mai mare la manifestarile extracorporale, dar si la propriile trairi si sentimente care definesc latura feminina.

Ultimile din

Mergi la SUS