Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Frica singurătății la bătrânețe și cum putem scăpa de ea

in Diverse de

Frica de singurătate este una dintre cele mai persistente frici ce apar pe parcursul vieții unui om. Încă de când eram mici, trăiam cu teama de a nu se întampla ceva cu părinții noștri și de a fi a nimănui, sau de nu a rămâne fără prieteni, fiind alimentată majoritar de anxietate. Aceasta este mai persistentă cu cât înaintăm mai mult în vârstă, deoarece ne gândim inevitabil la circumstanțele în care vom pleca de pe lumea asta și nu vrem să fim singuri atunci când o facem. 

Cum putem scăpa de frica singurătății la bătrânețe?

Adoptă un animal de companie

Fie că vorbim de o pisică, sau un câine, animalele de companie sunt cel mai bun remediu în ceea ce privește singurătatea, pentru că indiferent de situație, ei sunt alături de noi. O pisică, îți va oferi toată iubirea de care ai putea avea nevoie și nu va avea nicio problemă să vă petreceți după-amiezile în casă, uitându-vă la televizor. Pe de altă parte, un câine te va menține constant activ și te va forța să ieși din casă și să admiri toate priveliștile minunate pe care le are de oferit lumea, făcând astfel timpul să treacă mult mai ușor. În funcție de personalitatea ta și stilul de viață, îți poți alege companionul potrivit, care să te însoțească în aventurile vieții ce urmează. 

Descoperă hobby-urile care te fac fericit

Cel mai important pas pe care putem să îl facem pentru a scăpa de frica de singurătate este să învățăm să fim fericiți cu prezența noastră. Când ajungem în stadiul în care realizăm că nu avem nevoie de cineva ca să ne simțim împliniți, putem trece prin viață mult mai ușor. Astfel, cel mai bine este să te descoperi pe tine și să îți găsești hobby-uri care îți aduc plăcere. Fie că e vorba de gătit, croșetat, pictat sau călătorit, orice activitate care te menține ocupat și te face fericit, te va ajuta să nu te simți singur. 

Fă-ți planuri din timp

Unul din principalele motive pentru care ne este frică să nu ajungem singuri la bătrânețe, se datorează nesiguranței că vom avea familia alături. Poate nu ai avut parte de copii în viața asta, sau ai copii, dar sunt plecați prin alte țări și ajungi să te gândești cum anume să îți petreci anii bătrâneții încât să îți fie mai ușor. Cea mai bună variantă este să iei în calcul un azil de bătrâni privat la Bătrâneți Fericite, unde nu trebuie să îți faci griji pentru nimic. Pe lângă avantajul de a avea constant pe cineva care să îți ofere suport și îngrijire, există și posibilitatea de a îți face prieteni noi. 

În concluzie, principalul secret cand vine vorba de înfruntarea fricii de singurătate este ieșirea din zona de confort și încercarea câtor mai multe activități care ar putea să ne ocupe timpul, sau care ne-ar ajuta să cunoaștem oameni noi. Important este să nu renunțăm la dorința de a face ceva, doar din motivul că avem o anumită vârstă.

credius.ro

Ultimile din

Mergi la SUS