Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

La Slatina a fost inaugurată cea mai mare fabrică de cabluri de fibră optică din Europa

in ExtraNews de

Reprezentanții Grupului Prysmian au inaugurat marți, la Slatina, cea mai mare fabrică de cabluri de fibră optică din Europa care este amplasată în Parcul Industrial de la marginea orașului. În unitate lucrează 1.000 de oameni.
Fabrica de cabluri de fibră optică din Slatina ocupă o suprafață de circa 28.000 de kilometri pătrați, fiind amplasată în interiorul parcului industrial Slatina Milcov. Suprafața a fost achiziționată din 2015 de Prysmian, iar construcția fabricii a început în același an și a durat 11 luni, iar producția urmează să înceapă în luna iunie 2017.
Noua fabrică de cabluri de fibră optică din Slatina are o capacitate anuală de producție de peste 8 milioane de kilometri de cablu de fibră optică, fiind una dintre cele mai mari de acest tip.
CEO Prysmian Group, Valerio Battista, a spus:”În calitate de lider mondial în această industrie, suntem ferm angajați să susținem nevoile guvernelor și operatorilor de telecomunicații pentru dezvoltarea de noi rețele de bandă largă, continuând să investim în capacitătile de fibră optică și cabluri, precum și în noile tehnologii și know-how” și a mai adăugat:”Există două componente deosebite cu care ne mândrim: Echip cu înaltă calificare și echipamentele de ultimă generație. De aceea, produsele Prysmian din Slatina au o valoare adăugată semnificativă.”

Ultimile din

Mergi la SUS