Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

La moartea Regelui Mihai I al României. Ce scriu ziarele lumii despre funeraliile regale

in ExtraNews de

Mii de oameni și-au arătat ieri prețuirea pentru Regele Mihai I al României.

Ultimul drum al Majestății Sale a fost presărat cu florile albe ale regretului nostru, al tuturor că, nu l-am prețuit în viață, așa cum l-am prețuit după ce a trecut în eternitate.

„Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie” cuvintele pline de înțelepciune ale Regelui Mihai I se pare că au fost înțelese de miile de români care au fost prezenți la ultima trecere pe acest pământ a celui care a fost ultimul rege al românilor.

Regele nostru a plecat către eternitate „singur” dar a rămas în sufletele noastre ca un om demn ale cărui calități morale nu or să mai fie egalate de nimeni.

Ce scrie presa internațională despre funeraliile regale:

New York Times: „Mii de români au umplut străzile Bucureștiului sâmbătă pentru înmormântarea fostului rege al țării, Mihai, unul dintre ultimii șefi de stat europeni care au supraviețuit celui de-al doilea război mondial.

Moartea lui vine într-o perioadă de divizare profundă a societății  românești. Proteste masive de stradă împotriva încercărilor din partea social-democraților aflați la guvernare de a slăbi lupta împotriva corupției și a statului de drept, au avut loc în cursul anului 2017.”

The Telegraph: „Prințul Charles participă la înmormântarea regelui Mihai al României la Palatul Regal din București.”

Daily Mail: „Prințul Charles se alătură elitei regale la înmormântarea lui Mihai I al României și zecilor de mii(n.r. de români), care-l plâng pe monarhul care a evitat naziștii, dar a fost forțat de comuniști să abdice.”

BBC News:”În România are loc înmormântarea de stat a fostului său monarh, regele Mihai, care a murit în varstă de 96 de ani la 5 decembrie. Mai mult de 20.000 de români au venit să-și ia rămas bun de la fostul monarh.”

O înmormântare împărătească putem spune, demnă de omul care a fost Regele Mihai I. Drum bun în eternitate, Majestate!

Ultimile din

Mergi la SUS