Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Informațiile au ieșit la suprafața ca urmare a desecretizării unor documente. Cum a „descoperit“ CIA că în 1954 Hitler era viu, în Columbia

in Curiozitati de

CIA a investigat o posibilă apariţie a lui Adolf Hitler în Columbia, după Al Doilea Război Mondial, reiese din informaţii care au apărut la suprafaţă în contextul desecretizării unor documente referitoare la asasinarea preşedintelui american John F. Kennedy.

Statele Unite au investigat zvonurile conform cărora Adolf Hitler a supravieţuit celui de-Al Doilea Război Mondial şi că trăia în Columbia în anii ’50.

Documentele privind investigaţia au fost publice ani de zile, relatează Euronews, dar au revenit în atenţia publică zilele acestea, în contextul publicării a aproximativ 2.800 de documente secrete cu privire la asasinarea fostului preşedinte american John F. Kennedy.

Statele Unite au investigat la acea vreme zvonurile potrivit cărora Adolf Hitler a supraviețuit celui de-Al Doilea Război Mondial și că trăia în Columbia în anii ’50.

Euronews relatează că documentele erau publicate de ani de zile dar au reieșit la suprafață zilele acestea, în contextul publicării a circa 2.800 de documente secrete cu privire la asasinarea președintelui american John F. Kennedy în 1963.

Potrivit unei note, au existat informații despre un bărbat care trăia în Columbia și „semăna foarte bine cu Adolf Hitler și susținea că e el”.

Phillip Citroen, un fost membru al SS și co-fondator al ziarului Maracaibo Times, a spus CIA că l-a întâlnit pe dictatorul nazist într-un loc numit Residencies Coloniales, din orașul Tunja, în Columbia, loc pe care l-a descris ca fiind „suprapopulat cu foști naziști germani”.

„Potrivit lui Citroen, germanii care locuiesc în Tunja l-au urmat pe presupusul Adolf Hitler dintr-o idolatrie a trecutului, i se adresau ‘Elder Fuhrer’ și îl salutau cu salutul nazist”, se mai arată în nota CIA.

Ca să demonestreze afirmațiile sale, Citroen a arătat agenților CIA o fotografie în timp ce stătea lângă presupusul Adolf Hitler, datată pe spate „1954”. Serviciul de informații american era sceptic cu privire la aceste „dovezi”, catalogându-le drept „aparente fantezii”.

 

CIA nu a luat în serios „dovezile”, însă, în 1955, un al doilea bărbat, identificat cu numele de cod Cimelody-3, le-a spus agenţilor aceeaşi poveste, specificând că în vizitele repetate din Columbia, Phillip Citroen se întâlnea o dată pe lună cu bărbatul bănuit a fi Adolf Hitler.

Acesta din urmă a oferit şi el o poză agenţilor, în care apare Citroen împreună cu bărbatul presupus a fi Hitler, care pe spate era identificat drept Adolf Schuttlemayer.   Potrivit lui Cimelody-3, în luna ianuare 1955, Hitler ar fi fugit din Columbia şi s-ar fi stabilit în Argentina. După noile informaţii de la Cimelody, CIA-ul a întocmit un raport pe care l-au trimis superiorilor, însă sugerau să renunţe la o posibilă investigaţie deoarece nu puteau verifica spusele celor doi, iar efortul financiar ar fi fost prea mare.

Sursa: Thesun.co.uk

Ultimile din

Mergi la SUS