Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Zi trista! S-a reunit în Ceruri toată echipa din «B.D.» Unul dintre cei mai telantati regizori romani a incetat din viata

in Educational/ExtraNews de

Trilogia “Brigada Diverse” i-a reunit pe Iurie Darie, Puiu Călinescu, Dumitru Furdui, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Jean Constantin și Toma Caragiu

Zi neagră pentru cinematografia noastră! Mircea Drăgan, unul dintre cei mai talentaţi regizori români, a încetat marți, 31 octombrie, din viaţă, la vârsta de 85 de ani. Artistul a cunoscut celebritatea în anii ’70, cu seria ”B.D.”, unde a reunit toată crema comediei româneşti. Din păcate, actorii care au dat savoare spumoasei pelicule au murit rând pe rând, unii dintre ei sfârşind în condiţii tragice.

Românii au mai pierdut un regizor de excepţie. Este vorba despre Mircea Drăgan, care a lăsat în urmă zeci de pelicule valoroase. De departe, seria ”Brigada Diverse”, realizată în 1970 şi în 1971 a făcut istorie.

Rolurile principale au fost interpretate de inconfundabilii artişti Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu, Jean Constantin, Dumitru Furdui, Iurie Darie şi Sebastian Papaiani, însă toţi au părăsit această lume.

Pe 4 martie 1977 avea să se stingă din viaţă, la 52 de ani, genialul Toma Caragiu sau căpitanul Panait, acesta fiind prins sub dărâmături în urma cutremurului care a zguduit întreaga ţară. La 20 de ani distanţă a murit, la 57 de ani, şi Puiu Călinescu sau rebelul Trandafir, fiind condus, pe ultimul drum, de mii de admiratori.

Un an mai târziu pleca dintre noi, la doar 62 de ani, maestrul Dumitru Furdui sau sergentul major Cristoloveanu. Aflat la Paris încă din anii comunismului, bărbatul a decis să-şi încheie socotelile cu viaţa aruncându-se de la etajul 8 al blocului în care locuia. Nici în acest moment nu se ştie ce anume l-a determinat să se sinucidă. Dem Rădulescu zis şi Gogu Steriade  a pierdut bătălia cu moartea în 2000, la 69 de ani, în urma unui infarct.

Pe lista dispăruţilor din „B.D.” figurează şi numele lui Jean Constantin, cunoscut pentru deliciosul rol Patraulea, a cărui inimă a încetat să mai bată pe 26 mai 2010, la 83 de ani. Pe 9 noiembrie 2012, i-a urmat în Ceruri şarmantul artist Iurie Darie sau şeful Dobrescu din celebra serie ”B.D.”. Avea 83 de ani.

Iar în ziua de 27 septembrie 2016, fanii filmului au fost tulburaţi de vestea că Sebastian Papaiani a plecat în lumea celor drepţi, la 80 de ani.

În 31 octombrie, acestor monştri sacri ai comediei li s-a alăturat şi regizorul Mircea Drăgan, care în ultimul său interviu declara, total nemulţumit de cariera sa: ”Cel mai drag film îmi e cel pe care încă nu l-am făcut”.  În urmă cu doi ani, fusese desemnat ”Cetăţean de onoare” al judeţului Suceava.  Sursa: Click.ro

Ultimile din

Mergi la SUS