Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Iată cum sună cererile de retragere a demisiilor miniştrilor din cabinetul Grindeanu!

in Diverse/ExtraNews/Politic de

   Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, a făcut public, în cadrul unei declaraţii de presă care a avut loc la Palatul Victoria, textul demisiilor membrilor Cabinetului Grideanu. Tot ea a mai precizat că toate demisiile au acelaşi conşinut şi că ele au fost trimise prin… poştă.

   În cadrul aceleiaşi declaraţii, la solicitarea presei, Alina Petrescu a făcut publice şi numele tuturor celor 20 de miniştri demisionari care au solicitat retragerea demisiilor. Aceştia sunt Marius Alexandru Dunca, Teodor Meleșcanu, Alexandru Petrescu, Mircea Dobre, Sevil Shhaideh, Ana Birchall, Petre Daea, Rovana Plumb, Florian Bodog, Toma Florin Petcu, Andreea Păstârnac, Mihai Tudose, Adriana Petcu, Pavel Năstase, Alexandru Cuc, Gabriel Leş, Tudorel Toader, Viorel Ilie, Grațiela Gavrilescu și Viorel Ștefan. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a recunoscut că toate cererile de retragere a demisiilor au acelaşi text şi „sunt schimbate eventual fonturile și, evident, numele semnatarilor„.

   Acestea sună aşa. „Având în vedere retragerea încrederii acordate unui cabinet prin adoptarea moțiunii de cenzură, până la depunerea jurământului de către membrii noului guvern, pentru a nu bloca activitatea de conducere generală a administrației publice, având în vedere că președintele României nu a luat act de demisia subsemnatului și nu a declarat vacantă funcția de membru al Guvernului îmi retrag demisia înaintată la SGG în data de, cu numărul de înregistrare X, din data de, în vederea asigurării stabilității Guvernului, precum și a gestionării și îndeplinirii actelor necesare pentru administrarea treburilor publice”. (…) „…Demisia subsemnatului a fost o demisie deliberată, fiind o formă de protest, consider că vacantarea funcției de membru a Guvernului intervine doar de la acest moment prin publicarea moțiunii de cenzură în Monitorul Oficial„.

   Alina Petrescu a mai precizat că Guvernul, până la învestirea noului cabinet, va asigura treburile administrative și bunul mers al lucrurilor. Miniștrii au drept de semnătură până în momentul în care, cum vă spuneam, există o nouă învestire. Cu toate acestea, încă nu s-a convocat nicio şedinţă de Guvern dar „dacă va fi cazul, dacă vor apărea treburi urgente, care trebuie aprobate în cadrul unei ședințe de guvern, atunci în mod evident ședința va fi convocată”.

   Întrebată dacă premierul Sorin Grindeanu a fost sunat de vreunul din miniștrii care au revenit asupra deciziiei de a demisiona, Alina Petrescu a răspuns că nu poate răspunde la această şi că ştie că cererile au sosit prin poștă, nu au fost aduse personal de miniștri (foto: gov.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS