Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Șoferii de autobuz din Nantes, Franța, au protestat îmbrăcați în fuste, pentru că li s-a interzis ca în timpul programului de lucru să poarte pantaloni scurți

in Extern/ExtraNews de

Canicula a cuprins Europa și fiecare om încearcă să facă față cât mai bine valului de căldură. În Nantes, Franța, șoferilor de autobuz li s-a interzis purtarea în timpul programului de lucru a pantalonilor scurți. Pentru a-și arăta supărarea legată de această măsură și pentru a condamna condițiile inacceptabile de lucru, șoferii au protestat îmbrăcați în fuste.
După ce temperaturile au atins 38 de grade Celsius, șoferii de autobuz din Nantes au cerut să li se permită să se îmbrace mai lejer la muncă. Cererea le-a fost refuzată și atunci șase dintre ei, în semn de protest, s-au îmbrăcat în fuste, cu sandale și șosete sport.
Șoferul Didier Sauvetre, pentru ziarul local Press Ocean, a declarat:”Am cerut să ne putem îmbrăca în haine mai lejere în contextul temperaturilor ridicate de afară, dar ni s-a spus că nu putem purta pantaloni scurți. Și pentru că fustele sunt autorizate, am decis să le purtăm.”
Pascal Bolo, președintele companiei de transport Semitan, insistă că regulile sunt reguli. În anul 2016, Bolo le-a permis șoferilor să poarte pantaloni mai subțiri, dar nu scurți.
Președintele companiei de transport Semitan a mai arătat că:”Toate autobuzele noi au aer condiționat în compartimentul șoferilor” și a subliniat că:”Eu nu am în biroul meu!”

Mergi la SUS