Halep decide azi dacă va juca la Roland Garros! Surpriză imensă la antrenament

in ExtraNews de

Simona Halep și-a aflat ieri adversara din primul tur, însă va anunța astăzi dacă va juca sau nu la Paris, turneu care debutează duminică.

Ieri parcă a fost o zi ceva mai dulce pentru Simona. De marți, de când a ajuns la Paris, a progresat puțin câte puțin cu glezna afectată.

“Zi de zi mă simt mai bine”, a spus ea în conferința de presă premergătoare celui de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului. “A fost prima dată când am alergat pe teren, am jucat câteva puncte”, a adăugat Halep.

A pornit de la RMN-ul practicat miercuri, cu vestea rupturii de ligament și marile îndoieli care au însoțit-o. S-a antrenat totuși, fără să forțeze, doar pentru a testa zona dureroasă.

Și-a promis că va face tot ce depinde de ea pentru a juca la Paris și a o face în condiții cât mai bune posibil, având în vedere situația.

Ieri, a aflat și pe cine va întâlni în primul tur. Jana Cepelova, slovaca în fața căreia pierdea surprinzător în runda inaugurală de la Wimbledon 2015, pe când Halep traversa o perioadă tulbure, cu încrederea zdruncinată.

O adversară pe care a și învins-o însă convingător, la alt turneu de Mare Șlem, US Open 2014. Românca nu se gândește deocamdată la adversară.

Are o altă prioritate, imensă: astăzi va mai face o rezonanță magnetică la glezna dreaptă. “Vom vedea dacă ligamentul încă e rupt sau s-a reparat. Oricum, arată mai bine, am speranțe că lucrurile vor fi OK”, a explicat Simona.

“VOI FACE TOT POSIBILUL”

Tot astăzi va decide și dacă va juca, deși există destule indicii că da. “Voi face tot ce mi-e posibil ca să încep acest turneu cât de bine pot. Vreau să fiu capabilă să joc întâi la Roland Garros, apoi vom vedea ce se întâmplă. Încerc să mă fac bine repede, să fiu puternică fiindcă am nevoie de asta ca să mă deplasez pe teren”, a încheiat ea.

Cu o zi înainte, avusese parte de o vizită plăcută și surprinzătoare la antrenament. Andre Agassi, proaspătul antrenor-consultant al lui Novak Djokovici, a venit s-o vadă și a rămas pe toată durata ședinței, ceea ce a surprins-o pozitiv pe Simona. I-a dat și câteva sfaturi.

Andre a stat alături de Darren Cahill, cel care i-a fost antrenor în ultima parte a carierei și cu care a rămas în relații foarte bune. De altfel, Halep a mers de câteva ori la Las Vegas, pentru pregătire fizică cu Gil Reyes, iar acolo i-a cunoscut și a vorbit cu Steffi Graf și Agassi.

TOT E FAVORITĂ

În ciuda accidentării suferite în finala de la Roma și a dubiilor care îi apasă participarea la Roland Garros, Simona încă e considerată între favoritele la titlu. După sezonul excelent pe zgură pe care l-a avut, ar fi păcat să rateze cele mai mare turneu. RMN-ul va avea ultimul cuvânt. Sau, mai degrabă, Simona va decide în funcție de el. Sursa: GSP.RO