Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Dragos Patraru! „Primarul Capitalei, Gabriela Firea, si-a falsificat CV-ul! De asemenea a mintit si in privinta anului in care a terminat facultatea.”

in Politic de

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, si-a falsificat CV-ul, anunta Dragos Patraru. El spune ca Firea are o cu totul alta specializare decat cea pe care si-a trecut-o in CV. De asemenea a mintit si in privinta anului in care a terminat facultatea.

Intr-un text publicat in Catavencii, Patraru dezvaluie ca Firea si-a trecut o alta specializare in CV pentru a putea ocupa functia de purator de cuvant al fostului premier Mugur Isarescu. Minciuna a ramas in CV pana acum.

„Scrie doamna Gabriela Firea, in biografia dansei, pe blog-ul personal: ‘Studiile mi le-am continuat la Bucuresti, unde am urmat cursurile Facultatii de Litere, specializarea Stiintele Comunicarii, pe care am absolvit-o in 1994′.

Doamna Firea, nu trageti, sunt eu, Lascarica! Am facut aceeasi facultate, sa stiti! Da, si eu ca fetele, tot la Litere, tot la Comunicare si Relatii Publice, cu un masterat dupa, in Modele de Comunicare. Doar ca eu am facut-o mai tarziu, iar dumneavoastra, prea devreme, doamna!

Devreme in sensul ca ati intrat la specializarea asta cand ea nici nu era infiintata, doamna Firea. Ceea ce, sa recunoastem, este o performanta. Adica acum inteleg de ce v-a luat domnul Pandele. Ochi de doctor, frate!

Ca sa ne intelegem, doamna Firea. Specializarea Comunicare si Relatii Publice s-a infiintat in 1993. Stiu asta pentru ca am participat, in 2013, ca absolvent, la sarbatoarea prilejuita de implinirea a douazeci de ani de existenta a sectiei. Deci in 1994 n-aveati cum sa terminati la Stiintele Comunicarii. Doar daca ati facut patru ani intr-unul (asa se facea atunci). Dar nu s-a intamplat asta, pentru ca dumneavoastra ati absolvit, de fapt, la Litere, specializarea Bibliologie, adica va pregateati temeinic sa deveniti bibliotecar.

Mai mult, sa stiti ca m-am interesat si n-ati terminat in 1994, asa cum sustineti, ci in 1997. Inteleg ca ati avut si un an de intrerupere de studii, cand ati ramas prima data gravida. Ceea ce e bine, si eu mi-am dorit copii de tanar, sa pot sa ma-nteleg cu ei.

E, aflati ca azi specializarea Bibliologie nu mai exista, ea a fost denumita Stiintele Informarii si ale Documentarii – moama, ce tare suna acum, e pa informare, pa documentare, pa de-astea, e de pus in CV! – si a intrat sub marea palarie a Stiintelor Comunicarii. Dar si cand ati dat examen de admitere, si cand ati dat examen de licenta, treaba pe care ati facut-o se numea Bibliologie. Pfai, acum imi dau seama ca puteti sa le spuneti astora mai saraci cu duhul ca Bibliologia este stiinta care se ocupa cu studiul Bibliei. Tot o ardeti dumneavoastra pe credinta, asea!

Nu mai spun ca erati printre cei mai slabi din grupa, pentru ca nu vreau sa fiu rau. Pana la urma, e normal, ceilalti nu aveau copii de ingrijit, puteau sa invete temeinic sa devina bibliotecari. Niste tocilari, doamna, n-ai cu cine!

Asa cum ati fi facut si dumneavoastra cand faceati meseria asta, m-am intrebat: bine-bine, dar de ce sa fi mintit doamna Firea in CV? Sa fi fost pentru a ”justifica” ocuparea functiei de consilier de relatii publice si imagine pe langa nea Mugur Isarescu, in 1999? Sau ati avut nevoie de aceasta schimbare a specializarii pentru a putea da bine ca sef al Departamentului de Comunicare al Guvernului? Eu cred ca tot va puneau, doamna, nu trebuia sa mintiti. Ce, daca treceati acolo ca sunteti bibliotecar, credeti ca va puneau la biblioteca Guvernului? Ca doar nu studiile v-au dus in acele pozitii…

Dar daca asa e, sa nu uitati sa modificati acolo, repede, in CV: Facultatea de Litere, specializarea Primarie – spatii verzi”, a scris Patraru in Catavencii.

Ultimile din

Mergi la SUS