Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Guvernul dă un nou ajutor social. Românii ar urma să primească, lunar, tichete de masă în valoare de 500 de lei.

in ExtraNews/Politic de

Guvernul dă un nou ajutor social. Mai mulți politicieni au depus un act normativ, în urma căruia, românii urmează să primească, lunar, tichete de masă în valoare de 500 de lei. 

Potrivit proiectului de lege, în cazul în care va fi votat, pensionarii și familiile cu copii care au un venit net mai mic de 1.200 lei vor primi, lunar, bonuri pentru alimente in valoare de 500 lei.

Legea mai prevede ca acest ajutor sa poata fi acordat si celor care nu au venituri, cu conditia ca acestia sa efectueze cateva zile de munca in folosul comunitatii.

„Statul este obligat prin Constitutie sa asigure traiul zilnic al cetatenilor sai, dar din pacate la noi nu se prea intampla acest lucru. Multi romani nu au ce sa manance, intrucat veniturile lor sunt extrem de mici.

„Trebuie sa intervenim cumva pentru ca toti oamenii sa poata manca cat de cat bine in tara asta. Daca legea la care lucram va fi votata, atunci, fiecare roman va putea sa se hraneasca, nu la standarde inalte, dar macar normal dar va trebui sa faca si ceva pentru acei bani tot pentru comunitatea care ii ajuta si ii sustine.

Un voucher de 500 de lei lunar pentru alimente acelor romani care nu işi permit nu este un efort bugetar pentru Romania”, a declarat pentru libertatea.ro unul dintre politicienii care a initiat acest act normativ.


Ultimile din

Mergi la SUS