Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Tariceanu se roaga de UDMR sa intre in guvern, la scurt timp dupa ce liderii maghiari au cerut din nou autonomie.

in Politic de

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, luni, dupa discutiile cu Dragnea privind noul guvern, ca „ar fi oportuna cooptarea UDMR” la guvernare.

„Consider ca ar fi oportuna cooptarea UDMR. Cei de la UDMR au spus ca nu e oportun. Vor face discutii cu premierul desemnat si premierul desemnat ne va anunta daca ei sustin Guvernul. Atunci vom fi informati si noi. Protocolul de colaborare parlamentara ramane in picioare. Daca vor face o discutie cu premierul desemnat, putem trece la pasul urmator”, a anuntat Tariceanu.

Presedintele UDMR, Kelem Hunor, a declarat, luni, ca nu se pune problema ca formatiune pe care o conduce sa se alaturi coalitiei PSD-ALDE la guvernare, de vreme ce o astfel de solicitare nu a venit nici din partea PSD-ALDE, nici din partea UDMR.

Kelem Hunor a declarat, luni, pentru Medifax, faptul ca UDMR nu va face parte din viitorul Guvern Dancila, spunand ca nici nu exista o astfel de propunere.

„Nu, este exclus. Nici nu exista o astfel de solicitare, nici nu exista o astfel de propunere, nici din partea noastra, nici din partea coalitiei PSD – ALDE, lucrurile nu s-au schimbat. Nu se pune problema, nu exista intentie, nu exista solicitare, pentru noi acest subiect nu exista. In zilele urmatoare noi vom avea o intalnire cu premierul desemnat, Viorica Dancila, si vom lua o decizie, probabil pe 29 ianuarie, la intalnirea grupurilor reunite ale UDMR din Parlament despre votul la investitura, dar asta este cu totul altceva. Dar nu discutam despre guvernare, acest subiect nu exista”, a spus Kelemen.

Liderii PSD au decis sa amane pentru vineri anuntarea noilor ministri din Cabinetul Dancila. Lista urma sa fie definitivata in sedinta CEX de luni, insa a fost convocata o noua sedinta CEX pentru vineri. Sursa: Aktual24.roLoading...

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS