Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Guvernul chinez va plăti majoritatea costurilor pe care Coreea de Nord le va avea de suportat după noile sancțiuni adoptate în Consiliul de Securitate al ONU

in Extern/ExtraNews de

Ministrul chinez de Externe, Wang Yi, prezent la summitul ASEAN care are loc în perioada 6-8 august la Manila, a declarat marți: „Datorită legăturilor economice tradiționale dintre China și Coreea de Nord, vom plăti cea mai mare parte a pierderilor nord-coreene cauzate de punerea în aplicare a rezoluției. Cu toate acestea, pentru a proteja sistemul internațional de neproliferare, pacea și stabilitatea regională, China va aplica în mod riguros întregul conținut al rezoluției.”
Wang Yi a declarat că Beijingul, alături de comunitatea internațională, se opune testelor cu rachete efectuate de regimul de la Phenian, însă a precizat că datorită legăturilor economice puternice care există între cele două țări, China, va plăti majoritatea costurilor pe care Coreea de Nord le va avea de suportat după noile sancțiuni adoptate în Consiliul de Securitate al ONU.
ONU, a adoptat sâmbătă o rezoluție prin care se interzic exporturile nord-coreene de cărbune, fier, minereuri de fier sau plumb și le interzice statelor să angajeze muncitori nord-coreeni. De asemenea, rezoluția, oprește orice investiție străină directă în Coreea de Nord.
Wang a mai afirmat în ceea ce privește sancțiunile ONU, că:”Scopul final este de a stabiliza regiunea pe termen lung prin intermediul negocierilor”.

Mergi la SUS