Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Peste o sută treizeci de baze militare din Statele Unite au fost autorizate de Pentagon să doboare dronele considerate periculoase

in Extern/ExtraNews de

În SUA, numărul dronelor a crescut semnificativ în ultimii ani și continuă să crească rapid, dar a crescut și îngrijorarea autorităților și a celor din mediul privat că drone periculoase sau chiar ostile s-ar putea apropia prea mult de spații precum baze militare, aeroporturi și stadioane sportive.
Reuters relatează că un număr de peste 130 de baze militare din Statele Unite au primit din partea Pentagonului autorizația să doboare dronele private și comerciale care ar putea pune în pericol siguranța aviației sau ar putea reprezenta alte amenințări.
Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, căpitanul Jeff Davis a declarat :”Creșterea numărului de drone comerciale și private din Statele Unite a făcut să ne crească preocupările în ceea ce privește siguranța și securitatea echipamentelor noastre, siguranța aviației și siguranța oamenilor” și a arătat că deși măsurile speciale pe care le poate lua armata americană împotriva dronelor sunt secrete, ele includ distrugerea sau confiscarea dronelor private și comerciale ce reprezintă o amenințare.
În luna aprilie, din motive de securitate, zborul tuturor dronelor a fost interzis deasupra unui număr de 133 de unități militare americane.
Autoritatea americană a aviației(FAA) estimează că s-ar putea ca până în 2021 să fie de 10 ori mai multe drone comerciale decât la sfârșitul anului 2016 când erau 42.000.

 

Mergi la SUS