Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Guvern: noua impozitare, doar după OK-ul specialiştilor

in ExtraNews/Politic de

   Noul Cod Economic, care include, printre altele, şi mult mediatizata situaţie a „inpozitului pe gospodărie”; este doar o „o formă de lucru” în acest moment şi va fi definitivat, ulterior pus în oractică doar după avizil specialiştilor, anunţă premierul Sorin Grindeanu, într-un comunicat emis de Guvernul României.

…La nivelul ministerului (Finanţelor, n.n.) , sunt în desfășurare, în acest moment, consultări pe tema realizării unui nou Cod Economic, care va include o reformă a mecanismului de impozitare a veniturilor realizate de persoanele fizice. Conceptul de la care au plecat aceste consultări presupune, pe de o parte, încurajarea unor politici publice (cum ar fi sănătatea sau educația), prin acordarea de deductibilități fiscale. Pe de altă parte, scopul acestei noi abordări este combaterea evaziunii fiscale, prin încurajarea contribuabililor să ceară bonuri sau facturi fiscale, pe care să le folosească apoi pentru obținerea deducerilor menționate mai sus„., spune Grindeanu.

   El a mai adăugat că este justificat interesul public pentru acest subiect, iar modificările fiscale vor fi resimțite de cei mai mulți români. „Tocmai de aceea, ne dorim ca această măsură să fie mai întâi bine fundamentată, să aibă în spate studii de impact și să fie definitivată numai după consultarea specialiștilor”.

   Stadiul de acum al Codului Econimic este, spune premierul, o formă de lucru, care poate constitui o bază de plecare a discuțiilor. „Este un exercițiu de transparență, care ne dorim să continue și să fie corect înțeles. Grupul de lucru de la Ministerul Finanțelor Publice va continua să analizeze și să aducă îmbunătățiri proiectului, iar forma rezultată va fi supusă unei ample dezbateri publice, în urma căreia va rezulta forma finală. Guvernul și-a propus ca aceste modificări să fie mai întâi temeinic explicate public și apoi aplicate„, a mai precizat el.

   Referitor la nivelul împrumuturilor din primul trimestru al lui 2017, premierul Sorin Grindeanu a declarat că, raportat la Produsul Intern Brut, nu este mai mare, ci comparabil cu cel al anilor anteriori, deoarece nevoia de finanțare publică pentru 2017 este mai mică decât cea din 2016, dar fiecare guvern are propria strategie de atragere de finanțare, care se bazează pe oportunitățile oferite de piața internațională și națională .

   Împrumuturile sunt contractate conform Programului Indicativ de Finanțare pentru anul 2017, şi sunt o practică uzuală, pentru multe state membre UE, care finanțează astfel deficitul bugetar și refinanțează alte împrumuturi ajunse la scadență.

   „Împrumuturile contractate acum de Guvern s-au făcut pe termen lung, la costuri reduse, la cel mai bun randament istoric pentru România, iar sumele obținute vor fi utilizate pentru proiecte de dezvoltare”, a mai spus Grindeanu. (foto: gov.ro)Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS