Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Braconieri de Ialomiţa, Călăraşi şi…Ucraina, prinşi la pescuit

in ExtraNews de

   Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița și cei ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au efectuat 12 percheziții, pe raza județelor Ialomița și Călărași.

   Persoanele vizate erau bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și mai multe infracțiuni privind pescuitul și acvacultura. Polițiștii din Ialomița au ridicat aproximativ 4.000 de metri liniari de setcă, bărci cu motor, peste 1.000 de euro și 110 kg. de pește, în urma a 12 percheziții efectuate ieri, în cadrul unui dosar penal de braconaj piscicol. Polițiștii au reținut 9 persoane, care au fost încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al inspectoratului, urmând a fi prezentate magistraților, cu propunere de arestare preventivă.

   În zona Mării Negre, lângă localitatea Sfântul Gheorghe, o ambarcaţiune de proveniență ucraineană, suspectă de activităţi de pescuit ilegal, a fost interceptată şi reţinută de o navă a Gărzii de Coastă. Nava ucrainiană era o ambarcaţiune de tip catamaran, aflată la braconat în Zona Economică Exclusivă a României. Ambarcaţiunea, cu patru cetăţeni ucraineni la bord, s-a supus somaţiilor legale ale poliţiştilor de frontieră, la bordul acesteia fiind descoperite peste 400 kilograme de calcan în stare proaspătă şi setci în lungime de aproximativ 1.536 de metri.

   După ce au adus ambarcațiunea în portul Sulina, poliţiştii de frontieră tulceni, în colaborare cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, au procedat la efectuarea cercetărilor specifice. Astfel, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării 16 plase de pescuit în lungime totală de 1.536 metri și cantitatea de 447 kilograme calcan în stare proaspătă, în valoare totală de 17.687 lei, ce a fost predată unei societăţi comerciale de profil. Totodată, ambarcaţiunea tip catamaran împreună cu membrii echipajului, patru cetăţeni ucraineni cu vârste cuprinse între 34 şi 40 de ani, au fost predați autorităţilor ucrainene în vederea continuării cercetărilor. (foto: Politia Română/Poliţia de Frontieră)Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS